Index Vakbarát Hírportál

A Google segítségével hamarosan magunkra kereshetünk a darkweben

2024. július 12., péntek 20:43

Végre kiderülhet, hogy az internet sötét bugyraiban kereskednek-e a személyes adatainkkal. A Google segítségével ugyanis ritka lehetőség adódik a felhasználók előtt.

Mindenki számára hozzáférhető „Dark Web Report” kiadására készül a Google. Az internet csak különleges szoftverrel elérhető, zárt feketepiaci világát indexáló kereső segítségével bárki kiderítheti, hogy bűnözők kereskednek-e a jelszavaival, email címével, lakcímével, telefonszámával, vagy más adatával – írja a 9to5Google.

A szolgáltatás a keresőóriás közlése szerint idén július végén elindul és magánjellegű Google fiókjával bárki hozzáférhet (vagyis cégessel nem). Nemzetközi korlátozások miatt a darkweb jelentés nem lesz elérhető Oroszországban, Kínában, Dél-Afrikában és Új-Zélandon.

A szolgáltatás bevezetése a Google One virtuális hálózat bezárásával függ össze. A Google One VPN megszűnésére szintén júliusban kerül sor – ennek felhasználói fértek hozzá eredetileg a darkweb jelentéshez. Miközben a VPN búcsúzik, a jelentés elérhetőségét kiterjesztik minden magánjellegű Google fiókra.

Rovatok