Index Vakbarát Hírportál

Még a hóember is havat lapátol

2013. január 15., kedd 17:03

Hétfőn az ország nagy részén több mint húsz centi hó esett, Budapest közlekedése órákra megbénult, és csak a délutánra állt helyre. A hó azonban nemcsak bosszúságot tudott okozni, hanem jól láthatóan örömteli pillanatokat is.

Tegnap arra kértük olvasóinkat, küldjék el nekünk legmenőbb, legfurcsább, legviccesebb és legszebb hóembereiket, és nem kellett csalódnunk: az ország minden részéről érkeztek érdekesebbnél érdekesebb megoldások, két galéria is megtelt velük.

Külön öröm, hogy több óvoda, általános iskola is nevezett, de megmozdultak a legkisebbek mellett – az alkotások alapján általában jóval perverzebb fantáziával megáldott – felnőttek is. A méret nem számított, készültek nagyon aranyos, apró darabok, de 180 centiméteres vagy még nagyobb monstrumok is. Többen elkészítették a tegnapi cikkünkhöz használt illusztrációt, a fejen álló hóembert is.

A szokásos emberforma mellett kaptunk több hólovat, hóbagoly, szokatlan pózban lazuló medvét, sőt építője gitárzenéjére éneklő hóvokalistát is. A hóból készült építmények visszatérő motívumai voltak a nemi szervek, melyekből egy nagy méretűt Kaposvár főterén sikerült kivitelezni. Volt aki cselekvés közben ábrázolta a hóembereket, kaptunk hólapátolót, dohányzót is. Néhány darab pedig olyan részletes kivitelezésű, hogy múzeumban lenne a helye.

Rengeteg alkotást kaptunk, de aki idén nem került be, ne csüggedjen, bár a globális felmelegedés hatásai egyre jobban érződnek, Magyarországon pár évig még biztos lesz tél.

Rovatok