Index Vakbarát Hírportál

A 10. Kutatók Éjszakája valójában a 11.

2015. szeptember 23., szerda 16:27

Bár volt némi kavarás a szervezésnél (eddig két konszern közösen szervezte rendezvényt, a Tempus Közalapítvány idén kiesett és csak a Bay Zoltán marad), a csatlakozók, segítők panaszkodtak is emiatt, idén is jön a Kutatók Éjszakája, most már végre a megszokott, kutatokejszakaja.hu/2015 doméncímen. A honlap szerint a rendezvény tízéves, de valójában még egy évnyi patina rakódott már az eseményre.

A programok közül sok mindenre előre regisztrálni kell, mert a termekbe nem fér be egyszerre mindenki, de vannak teljesen nyitott előadások, bemutatók is. Érdemes visszapörgetni az URL-ben az évszámokat, nemcsak az látszik, hogy fejlődött a rendezvény évről évre, hanem a webdizájn aktuális trendjei is.

A 2006-os dátum után viszont nincs 2005-ös, pedig akkor is volt Kutatók Éjszakája. Az elsőt 2005-ben rendezte az akkori A Mindentudás Egyeteme / ENCOMPASS a Puskás Tivadar Távközlési Technikummal és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizika Tanszékével közösen, 2005. szeptember 23-án 15:30-tól a BME informatikai épületében.

A program teljesen hivatalos volt, az Researchers in Europe 2005 keretében futott, akárcsak az idei és az összes többi magyar rendezés. A 2005-öst viszont nem a Tempus rendezte, ezért egyszerűen nem számolta hozzá a többihez, így jött ki, hogy idén van a kerek évforduló, a tizedik. A helyzet viszont az, hogy az 2005-össel együtt ez valójában a 11. Kutatók Éjszakája. Persze ez mit sem von le az idei programok színvonalából.

Rovatok