Index Vakbarát Hírportál

Telefonbetyárkodott a nemzetközi űrállomás asztronautája

2015. december 26., szombat 18:27 | aznap frissítve

A Nemzetközi Űrállomás unalmas munkanapjait maratoni futással feldobó brit asztronauta, Tim Peake a napokban nagyon megijesztett egy asszonyt, amikor véletlenül rossz számot hívott fel az űrállomásról - írja az Independent.

Az őrnagy naivan csak ennyit kérdezett:

Halló, a Föld bolygóval beszélek?

De persze ez is elég volt ahhoz, hogy a vonal túlsó végén lévő hölgy szemtelen telefonbetyárnak higgye.

Az űrhajós azóta már a Twitter oldalán is elnézést kért a téves karácsonyi hívásért:

I'd like to apologise to the lady I just called by mistake saying 'Hello, is this planet Earth?' - not a prank call...just a wrong number!

— Tim Peake (@astro_timpeake) 2015. december 24.

Tim Peake egyébként kollégájához, Chris Hadfieldhez hasonlóan igen aktív közösségi életet él, és igyekszik szórakoztatóan, fotókkal, videókkal, animgifekkel bemutatni azt a tudományos munkát, amit az asztronauták az űrállomáson végeznek. A napokban Peake a karácsonyt is megünnepelte odafenn, a Mikulás még az űrállomáson kikészített zoknijába is tett egy-két ajándékot:

Looks like Santa made it to the #ISS :) Merry Christmas everyone! #Principia pic.twitter.com/gYzLusxjfV

— Tim Peake (@astro_timpeake) 2015. december 25.

Peake-nek ráadásul nem ez volt az egyetlen peches napja a Földre irányuló telefonhívásokkal: december 21-én a Wessexben élő szüleit akarta felhívni az űrből, de Angela és Nigel Peake épp nem voltak otthon, így csak a rögzítőjük kapcsolt be, amin később meghallgathatták minden idők legszürreálisabb üzenetét a fiuktól.

Rovatok