Index Vakbarát Hírportál

Tudósok is megerősítették, hogy a „perui múmiák” nem földönkívüliek

2024. január 13., szombat 12:27

Egy pénteken nyilvánosságra hozott tudományos elemzés szerint teljesen földi eredetű az a pár „idegen múmia”, mely rejtélyes módon 2023 októberében bukkant fel Peru fővárosának repülőterén.

Perui tudósok is megerősítették, hogy a Peruban talált „idegen múmiák” valójában földi csontokból készült babák – írja a Reuters.

A két kis példányt a szakértők egy limai sajtókonferencián humanoid babáknak nevezték, valószínűleg emberi és állati részeket is tartalmaznak. Egy különálló, háromujjú kéz, amelyről úgy vélik, hogy a perui Nazca régióból származik, szintén elemzésre került, és a szakértők kizárták, hogy bármilyen kapcsolata lenne az idegen élettel.

Ezek nem földönkívüliek. Ezek bolygónkról származó állati csontokból készült babák, amelyeket modern szintetikus ragasztóval illesztettek össze

– mondta Flavio Estrada, a perui Jogi Orvostani és Törvényszéki Tudományok Intézetének régésze.

A két baba a DHL futárszolgálat limai repülőtéri irodájában bukkant fel egy kartondobozban. Úgy tűnt, mintha mumifikálódott testek lennének hagyományos andoki öltözékben. Egyes sajtóorgánumok ezt követően kezdtek el földön kívüli eredetről spekulálni.

Tavaly szeptemberben egy mexikói kongresszusi meghallgatáson két apró mumifikálódott testet mutattak be, amelyeknek hosszúkás feje és háromujjú keze volt, és széles körű médiavisszhangot váltottak ki. Jaime Maussan mexikói újságíró és ufókutató azt állította, hogy ezek a testek körülbelül 1000 évesek, 2017-ben kerültek elő Peruból, de nem kapcsolódnak semmilyen ismert fajhoz, viszont a legtöbb szakértő csalásnak minősítette az esetet.

A perui kulturális minisztérium által szervezett, pénteki limai sajtótájékoztatón a szakértők nem mondták, hogy a DHL irodájában talált babáknak közük van a Mexikóban bemutatott holttestekhez, és hangsúlyozták, hogy a Mexikóban talált maradványok sem földön kívüliek.

Rovatok