Index Vakbarát Hírportál

A Totális Orgazmus Kontroll csak ma 6850 forint

2014. november 27., csütörtök 14:10

A fogyasztóvédelem megbírságolta és csalás miatt feljelentette a Lifestyle Alternative Kft.-t, mondván: a cég megtévesztette a gyógyíthatatlan betegeket, pár hét alatt ígért gyógyulást, csak rendeljenek tőlük könyvet. Nem ez az egyetlen így működő vállalkozás, még ötöt találtunk, mind egy kézben futnak össze. Most megtudhatja, kik gyógyítják ki a korai magömlésből, a pikkelysömörből vagy éppen a horkolásból.

Hétfőn írtunk a furcsán működő Lifestyle Alternative Kft.-ről: a cég több tucat doménen különböző ritka betegségekről gyárt egyforma videót. Néhány szó eltéréssel mindegyikben azt ígéri, hogy a gyógyíthatatlan betegséget pár hét alatt meggyógyítják, a kulcs pedig egy tudást rejtő könyv. A gyanútlan megrendelők azonban csak csak néhány összefűzött papírlapot kapnak, általános étkezési tanácsokkal.

A céggel kapcsolatban egyik olvasónk már nyolc hónappal ezelőtt megkereste a Gazdasági Versenyhivatalt, amelynek munkatársai március 14-én a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz továbbították az ügyet, és hallgattak, egészen november 25-ig, amikor rájöttek, hogy tényleg illetékesek, de még nem tudnak semmit tenni, azon kívül, hogy további információkat kérnek. Aztán pár órával később már büntettek.

Probléma → máshol nem kapható könyv → profit

A cég működése a fenti egyszerű képletre épül: van valamilyen, a mai ismereteink alapján nem (véglegesen) megoldható probléma, sok bekezdést írnak arról, hogy mi történhet, miért nem jók más módszerek, és felidéznek néhány „olvasói véleményt” arról, hogy milyen jó is a könyv, amit meg kell vásárolni. A Lifestyle Alternative kifejezetten a gyógyíthatatlan betegségekre ment rá áltudományos maszlaggal, de a képlet szinte bármivel működhet.

És működik is. Más témákra, de ugyanolyan sémákra épülő honlapot még bőven találni az interneten. Ezek mögött már nem a Lifestyle áll, hanem más cégek, viszont van egy közös pontjuk: mindegyik kapcsolódik valahogy Hirsch Attila Zsolthoz – vagy tulajdonos, vagy az volt korábban, vagy cégjegyzésre jogosult. A cégadatok változásai alapján néha cserélgetik egymást oda-vissza néhány emberrel.

Mivel nem szeretnék, hogy az egyébként valójában szemetelő honlapjaikra lecsapjanak a spamtörvény alapján, az oldalak alján ott vannak a cégek, szinte mindenre megoldást kínáló könyveket árul:

Nem kell túl hosszú vizsgálódás ahhoz, hogy lássuk,

ezek a cégek valószínűleg pont ugyanúgy működnek, mint a már megbírságolt Lifestyle Alternative Kft.

Legyen szó szinte bármilyen témáról.

A korai magömléstől a pikkelysömörig

A cégek a legkülönbözőbb tematikájú honlapokat tartják fenn, néhány ezek közül áltudományos: megoldást kínálnak az álmatlanságra, az ekcémára, a horkolásra, a pikkelysömörre, a hüvelygombára, a korai magömlésre. Ilyen remek szövegekkel:

Figyelmeztetés A Korai Magömlés Megölheti A Szexuális És Párkapcsolati Életed, És Úgy Érezheted Hogy Kevesebb Vagy Mint Egy Férfi!

(Itt részletesen megtudhatod, hogyan, fordítsd meg a jelenlegi állapotodat, és tarts ki 30 perccel tovább akár már MA este!)

Hosszú görgetés után, ahol sok bekezdésben azt ecsetelik, miért nem jó semmilyen más megoldás, eljutunk odáig, hogy „vettem a fáradtságot, hogy leírjak mindent ami tanultam az új könyvembe”. Szerencsénk is van: „nem fogok még 20 ezer forintot sem kérni, vagy azt a 10 ezer forintot amit egyáltalán terveztem, hogy ha MA rendelsz, akkor a befektetésed ebbe a programba nem több mint 6850 forint”. Ráadásul A Totális Orgazmus Kontroll című könyv mellé ezért a pénzért most jár egy videó is Kirobbanó Orgazmus Generátor címmel, ami „nem kevesebbről szól, mint arról, hogy hogyan tudsz egy nőt olyan erőteljes orgazmushoz juttatni, amit még soha senkivel nem élt át”.

Előkerül a masszív áltudomány is, gyógyulást ígérnek a pikkelysömörre: 

A Professzorok Azt Mondták, Hogy Életem Végéig Pikkelysömörben Fogok Szenvedni. Mindezek Ellenére Kilenc Hét Alatt Meggyógyultam. Megmutatom Neked, Hogyan!

Ismerős szöveg? 9-12 hét alatt bármi meggyógyítható. Hasonló videó is van, mint előző cikkünkben. Csak a macit most varázskupakra cserélték, a Crohn colitist horkolásra, a kilenc hetet háromra. Az orvosok azt mondták, hogy nem meggyógyítható, de ők tudják a megoldást:

Robert Coleman - V.A.H. 2.0 REMASTERED - Trailer

Természetesen csak egy könyvet kell megrendelni.

Más honlapok olyan témákra fókuszálnak, amikbe nem igazán lehet belekötni, mivel tényleg nincs biztosan nem működő módszer a barátnőszerzésre, az exek visszahódítására. A honlapok mögött álló cégek mögött azonban erős átfedés van, így mindegyik cég belecsúszik olyan témába is, ami egyértelműen megtévesztő.

Mindenes cégek

Az Alpha Harmony Kft. egyetlen oldalt üzemeltet, az eusmunka.hu-t, ahol  mindössze 3140 forintért megrendelhető a könyv, amivel tökéletesen tudunk boldogulni, ha külföldön vállalunk munkát.

A honlapok alján szereplő információk és a nyilvános elérhető doménregisztrációs adatok alapján HQ Information Kft. áll hivatalosan például az

A Lifestyle Information Kft. olyan oldalak alján szerepel, mint a 

A MinőségInformáció Kft.-hez olyan cégek köthetőek, mint az

Ezekhez a cégekhez is köthetőek gyógyíthatatlan betegségek gyógyítását hirdető honlapok,

azaz pontosan úgy megtéveszthetnek  kiszolgáltatott csoportot, mint a már megbírságolt, feljelentett cég.

Van pénz lóvéra

Mivel nem vagyunk hatóság, azt továbbra sem tudjuk, mivel foglalkoznak még a cégek az interneten látható tevékenységükön kívül, a nyilvános cégadatok alapján viszont bevétel mindenképpen van:

Ez összesen 104 milliós forgalom, ha csak a könyvek eladásából élnek, jó pár vásárlóról lehet szó. Mondjuk egy 400 ezres bírságot nem nagyon fognak megérezni.

Rovatok