Index Vakbarát Hírportál

Szex vagy edzés után háromszoros az infarktus kockázata

2011.03.23. 10:36

A bostoni Tufts Medical Center's Institute for Clinical Research and Health Policy Studies kutatóintézet tudósai 14 független tanulmány adatait elemezték ki, amelyek a nyolcvanas évek elejéig visszamenőleg tartalmaztak adatokat szívinfarktussal kórházba szállított betegekről. Arra jutottak, hogy míg alapállapotban egy egészséges 50 éves embernél minden egyes órában egy az egymillióhoz annak az esélye, hogy szívrohamot kap, intenzív edzés vagy szex után két órára ez a háromszorosára emelkedik, mind a nők, mind a férfiak esetében.

A megnövekedett kockázatot azonban eredményesen lehet mérsékelni azzal, ha rendszeresen végezzük az adott testmozgást, az edzésnél a halálos kimenetelű szívroham kockázata heti minden újabb rendszeres alkalomnál 45, szexnél 30 százalékkal csökken a statisztika szerint.

A kutatást vezető kardiológus professzor szerint az eredmények legfőbb tanulsága az, hogy egy szívinfarktus, vagy szívbetegség diagnosztizálása után hiba azt tanácsolni a páciensnek, hogy ritkábban éljen nemi életet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok