Index Vakbarát Hírportál

600 ezerre büntették Budapest kedvenc levesezőjét

2015. október 30., péntek 15:16

Október közepén írtuk meg, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonosítatlan húsok, mocsok és zsúfoltság miatt záratta be Budapest egyik legfelkapottabb vietnami levesezőjét, a Hai Nam Pho bisztrót. A szeptember 11-én bezáratott hely Facebook-oldalán a kommentelők közül többen írták, hogy hepatitis A miatt fekszenek kórházban. A nagyjából negyven fertőzött között egy közös pont volt: mind ettek az étteremben. A betegség hosszú lappangási ideje miatt (átlagosan egy hónap) a helyszíni vizsgálat azonban már nem tudta kimutatni a fertőzést – az esetek alapján azonban a forrás egyértelmű, a kormányhivatal több száz megelőző védőoltást adott be, köztük gyerekeknek is.

A hivatal szerint „a laboratóriumi vizsgálatok az élelmiszer- és higiéniai minták nagyfokú szennyezettségét mutatták”, ezért az étteremben feltárt élelmiszer-biztonsági hibák, hiányosságok miatt 

a Hai Nam Pho étterem 600 ezer forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot kapott.
 
 

A Nébih helyszíni szemléje alapján a korábban feltárt összes élelmiszer-biztonsági hibát, súlyos hiányosságot felszámolták, ezért a hatóság az étterem működésének felfüggesztését október 27-én feloldotta, a vizsgálat lezárult, a hely 29-én újra kinyitott.

nyitva vagyunk :)

Posted by Hai Nam Pho Bistro on Thursday, October 29, 2015

A kommentelők vegyes érzelmekkel fogadták a nyitást: többen bocsánatkérést kérnek az étteremtől, több hetet feküdtek kórházban, vagy még mindig oltásokra járnak. Van olyan, aki közülük is örül a nyitásnak, és egyébként is erről szól a legtöbb hozzászólás. Az étterem korábbi, a bezárás körülményeit taglaló cikkünkre nem reagált.  

Rovatok