Index Vakbarát Hírportál

A világ legdurvább sorozatgyilkosát csak úgy elengedték

2014.09.07. 08:05

A 20. század legkegyetlenebb sorozatgyilkosának címe alighanem a kolumbiai Pedro Lópeznek jár: a férfi több mint 350 gyilkosságot vallott be, amikor elkapták. 110-et bizonyítottak rá, az áldozatai mind 9-12 éves lányok voltak. 53 áldozatának maradványait találták meg egy tömegsírban az Andokban. A történetét akkor ismerte meg a világ, amikor 1980-ban egy amerikai újságíró interjút készített vele a börtönben. És itt jön az ép ésszel nehezen felfogható csavar: Pedro Lópezt 1998-ben 50 dollárnak (kb. 12 ezer forint) megfelelő óvadék ellenében szabadon engedték, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, de 2002 óta újra körözik egy friss gyilkosság miatt. Ha még él, most 65 éves.

López a gyilkosságait három országban, Kolumbiában, Ecuadorban és Peruban követte el, a szabadulását annak köszönhette, hogy meglehetősen kaotikus módon ítélték el, toloncolták ki és nyilvánították őrültnek, illetve épelméjűnek a három országban. 1994-ban, miután 14 évet ült egy szigorúan őrzött börtön magánzárkájában Ecuadorban, szabadon engedték, de rögtön le is tartóztatták, mint illegális bevándorlót, és kiadták Kolumbiának. Itt egy elmegyógyintézetben töltött még 4 évet, amikor a pszichiáterek épelméjűnek deklarálták, majd óvadék ellenében szabadon engedték.

Az interjút, amiben az indítékairól is beszél, illetve arról, hogyan vált ilyenné, itt találja (vigyázat, nem könnyű olvasmány!)

Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM


Rovatok