Index Vakbarát Hírportál

Sting éves licencdíjat fizet, hogy ezen a néven énekelhessen

2018.01.08. 09:28

Ha azt a nevet hallja, hogy Steve Borden, akkor tudja, elsőre kire gondolunk? És ha azt, hogy Gordon Sumner? Mindketten Sting néven váltak ismertté, előbbi pankrátorként, utóbbi a The Police korábbi frontembereként, majd szólóelőadóként. De melyikük az igazi Sting? Az amerikai védjegyhivatal szerint az 1985 és 2016 között aktív pankrátor, vagyis Steve Borden, az énekes csak éves jogdíjért cserébe használhatja azt.

A dolog elég egyszerű, valószínűleg Gordon Sumnernek eszébe sem jutott bejegyeztetni a Sting nevet, főleg akkor nem, amikor a The Police-szal, és nem egyedül vált világszinten ismertté. Pedig a Sting becenevét jóval korábban, még az 1970-es években kapta, amikor a Phoenix Jazzman newcastle-i zenekarban többnyire egy fekete, sárga csíkos pulóverben játszott. Mire a másik Sting 1985-ben pankrátorkodni kezdett, addigra Gordon Sumner már mindenkinek csak Sting volt, egy 1985-ös dokumentumfilmben is azzal válaszol az őt Gordonnak hívó újságírónak, hogy

A gyerekeim is, de még az anyám is Stingnek hív. Ki ez a Gordon fickó, akit említ?

Később, 2011-ben azt mondta, életében nem hívta még senki Gordonnak komolyan, ha az utcán szólítanák meg így, meg se hallaná.

Mégis, éves licencdíjba kerül neki – a pletykák szerint –, hogy ne Gordonként éljen. Azt nem tudni, hogy hivatalosan mennyit fizet az egyik Sting a másiknak, ahol egyáltalán beszélnek összegről, ott jelképes, évi egydolláros díjról számolnak be, ami elég jó fej dolog Steve Bordentől.

Így néztek ki egyébként, amikor egyszer egy színpadon állt a két Sting.

via Uproxx

Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok