Index Vakbarát Hírportál

Borravaló helyett 3 millió dollárt adott a pincérnőnek

2020.09.13. 16:58

A Sorsjegyesek című film 1994-ben került a mozikba, a főszerepet Nicolas Cage és Bridget Fonda kapta. Története szerint a főhős rendőr közös lottószelvényt tölt ki a pincérnővel, majd miután kihúzták a számokat, a nyeremény felét a nőnek adja. Mivel mindketten rossz házasságban élnek, a cselekmény tovább bonyolódik, de végül egymásra találnak.

A történet alapjául szolgáló közös lottósorsjegy valóban létezett, a szerelmi szál azonban fikció, már a filmesek költötték hozzá.

1984. március 30-án, péntek este Robert Cunningham rendőr a yonkers-i Sal's Pizzériában töltötte az idejét. Már 30 éve volt a szakmában, az étteremben pedig törzsvendégnek számított. Általában Phyllis Penzo szolgálta ki, aki akkoriban már szintén 24 éve dolgozott a helyen. Robert mindig becsületesen jattolt, azon a márciusi estén viszont nem volt aprója, így valami mást javasolt a pincérnőnek.

Felajánlotta, hogy borravaló helyett vesz egy szelvényt az állami lottón, és az esetleges nyereményt elfelezik. Phyllis csak nevetett, de azért megtette a saját 3 számát, amihez a rendőr még másik 3-at választott. Legnagyobb meglepetésükre a következő napi sorsoláson ki is húzták mind a 6 számot.

Cunningham április 1-én, reggel 9-kor hívta a pincérnőt, aki még mindig aludt az előző napi munka után.

Mivel a bolondok napjáról volt szó, Phyllis először lekoptatta a zsarut, ő azonban kitartó maradt.

Végül a nő is elhitte a történetet, és örömében sikítani kezdett.

A sztori napvilágra kerülése után megkérdezték a rendőrt, hogy miért felezte el a nyereményét a pincérnővel. Azt nyilatkozta, mindig egyszerű életet élt, és reméli, hogy a pénz sem változtatja majd meg. A 6 millió dollár felosztása ellen a felesége sem tiltakozott.

Phyllis szeretett volna a nyereményből saját éttermet nyitni, de rájött, hogy az ő korában már nehéz lenne egész nap egy új helyet irányítani. Vett egy-egy autót a lányának és a férjének, az ideje nagy részét pedig az unokáknak szentelte.

Az Entertainment Weekly 1994-ben felkereste a párost, mindketten jó egészségnek örvendtek, és még mindig boldogan elevenítették fel a történteket.

A 20 millió dollárból készült Sorsjegyesek című film végül 38 millió dollár bevételt hozott, de mivel az alaptörténeten kívül semmilyen hasonlóságot nem mutatott Robert és Phyllis történetével, ezért egyetlen cent jogdíjat sem kellett kifizetniük az alapsztoriért.

Forrás: People, Ew.com

Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok