Index Vakbarát Hírportál

Magyar artistanő kémkedett a messzi északon

2014.09.11. 18:26

Ukrajnát ki kell hasítani Oroszország testéből • Magyar artistanő kémkedett a messzi északon • A német császár fia megsebesült • Örülnek a szerb hadifoglyok, hogy eljöhettek Szerbiából. 100 éves hírek.

Ukrajna felszabadítása

Az Ukrajna felszabadítását célzó komité Európa közvéleményéhez felhívást intézett, melyben kifejti, hogy Ukrajnának Oroszország testéből való kihasítása nélkül Oroszország bármily megsemmisítő veresége sem használna semmit sem és alig rendítené meg az orosz birodalmat. Tovább... (Pesti Hírlap)

Kémkedésért letartóztattak egy magyar artistanőt

A svédországi Oestersundban elfogtak egy Koós Julia nevű magyar nőt, akit azzal vádolnak, hogy Oroszország szolgálatában kémkedett. Koós Julia artistanő Norvégián keresztül jött lóháton Oestersundba. Norvég erődítések és térképek voltak nála. Budapesten is sokan ismerik a letartóztatott nőt s azt mondják, hogy nagyon szép, de tehetségtelen leány volt. Évek előtt kiment Oroszországba s ott tartózkodott. Tovább... (Népszava)

A német császár fia megsebesült

Joachim herceget srapnellövés érte

Joachim porosz herceget tegnap srapnellövés megsebesítette. A golyó jobb felső combján fúródott át, de csontot nem ért. A herceg mint parancsőrtiszt teljesített szolgálatot a csatavonalban. A sebesült herceget a legközelebbi helyőrségi kórházba szállították. Tovább... (Pesti Napló)

Szerb hadifoglyok Budapesten

Sok szerb hadifoglyot szállítottak Magyarországra a harctérről. Ezeknek egy részét katonáink fogták el, más részük pedig maga szökött át hozzánk Szerbiából. Fényképészünk ezt az érdekes felvételt készítette a Budapestre szállított szerb hadifoglyok egyik csapatáról. Rongyos, kiéhezett emberek; mindegyik örül, hogy megszabadulhatott Szerbiából, ahol már nincs elég ennivaló. Tovább aTolnai Világlapjára.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok