Index Vakbarát Hírportál

1,6 milliárdos villa. Hyppolit a lakáj életérzés Budafokon

2009.08.05. 08:00
budafok

 

Akinek esetleg túl sokba kerülne ez a társasház-kinézetű, 1,8 milliárdos kecó a Gellérthegyen, az még mindig vehet magának egy villát Budafokon 1,6-ért. Ráadásul a néhány hónapja még 1,2 millió euróval drágább volt, ami akkori árfolyamon több mint 2.000.000.000 Ft-os árat jelentett. A villát az Engel & Völkers oldalán találta Zoltán, amely egy elég igényes ingatlanos honlap. Ez nem csak azt jelenti, hogy baromi drágák a kecók, hanem hogy tényleg szépen vannak fotózva és nem nagyon találni ingatlanoslecsóba való szövegeket. Ennek ellenére "az ősi kastély" képaláírás azért kicsit megmosolyogtató egy 1897-ben épült házra - ennyi erővel minden harmadik budapesti lakás ősi házban van. Engem leginkább valami régi magyar film díszletére emlékeztet, mondjuk a Schneider-villára a Hyppolit a lakájból, de félreértés ne essék: teljesen rendben van a faburkolatokkal meg a Róth Miksa üvegekkel. Aki szereti az ilyet, annak biztos bejön.

Ingatlan adatok

6 000 000 EUR
kb. 1 599 180 032 HUF
Építés éve 1897
Szobák 18
Lakótér 1 100 m²
telek 19 843 m²

Az ingatlan leírása

Kedves megjelenésű lakókastély, Budafok lankáján, két másik kastély szomszédségában fekszik, 2 hektáros, parkosított telken. 1897-ben épült, 3 szintes, 1100 nm lakóterületű. A területre két utcáról is bejuthatunk, a főbejárat a Savoyai tér felől, a szomszédos Törley kastély mellett, az Anna u-ban nyílik. Gyönyörű, vadgesztenyés fák által árnyékolt parkon keresztül jutunk az épülethez. Az épület impozáns, mesebeli kastélyra hasonlít, romantikus, historizáló stílusban épült, kis bástyával, toronnyal a jobbszárnyon.

A középső félemeleti szintre széles lépcső vezet, fogadótér, bálterem, tárgyaló, többféle közösségi funkcióra alkalmas, tágas termek, meghitt szalonok jellemzik. 9 nagyobb helyiség alkotja a szintet. A hatalmas belmagasságú aula 70 nm alapterületű a Palmer-terem 54 nm, a Sacelláry terem 34 nm, a Törley terem 44 nm-es. Két kijárat nyílik a kertbe.

Az emeletre kitűnő állapotú falépcső vezet, szép körgalériára, átriumos térbe jutunk, ahonnan sorban nyílnak a szobák. A balszárnyat egy, előadásokra, fogadásokra alkalmas, tágas, 90 nm-es, terem foglalja el, ahonnan, kellemes tartózkodást biztosító, 20 nm-es terasz nyílik. Továbbá, 6, nagyobb szoba található ezen a szinten.

A tetőtér külön érdekessége az épületnek, jó álllapotú és kitűnően hasznosítható, teljes mértékben beépíthető, ráadásul a magassága (az eredeti tervek alapján,) növelhető, valóban különleges, impozáns belső tér hozható létre. A lépcsőházon túl, külön feljárattal ellátható, a toronyban lift könnyen kiépíthető.

Az alagsor kiváló állapotú, száraz jól megépített része az épületnek. Nagy könyvtárszoba (120-130 nm), előadóterem (34 nm) és további 8, irodai, gazdasági célra alkalmas helyiség alkotja. Itt foglal helyet a kazánház, mely rendkívül biztonságos és gazdaságos üzemmmel biztosítja a fűtés és melegvíz ellátást.

Az épület szintenként kb. 360 nm-es, jelenlegi kialakításában 18 szobás.

Az épület belső gazdagon díszített és kitünő állapotú, mívesen faragott faburkolatok, ritka gyönyörű, eredeti és művészettörténeti jelentőségű; szecessziós ajtóüvegek (Róth Miksa, Tiffany), különleges gipszstukkók, pazar csillárok, art deco kandallók gazdagítják.
Érdekesség, hogy a kastély a jelenlegi állapotában 250-300 fö befogadóképességgel rendelkezik, s ez a tetőtér beépítésével, akár a duplájára növelhető.

Monarchia-stílusú, 200 nm-es, klinkertéglával burkolt melléképület bújik meg a park hátsó fertályában. Továbbá, két, kitűnő állapotú, hangulatos 300 és 320 nm-es borospince található a területen. A bejáratnál jól felszerelt portaépület egészíti ki az ingatlanegyüttest.

A kastélypark zegzugos és romantikus angolos stílusban került kiépítésre, lenyügöző méretével, az évszázados fákkal, kellemes sétányaival egyben üdítő és elbűvölő.
A park elején 20 férőhelyes parkoló került ki

budafok
budafok
budafok

Még több kép az eredeti hirdetésben.

 



Rovatok