Index Vakbarát Hírportál

Nagytarcsán építik fel a Titanic mását - élményfürdőnek. És ez még mind semmi!

2009.08.24. 08:00

titanicÉlelmes vállalkozóknak már most érdemes levédeni a Trianon Kabarészínpad, a Hirosima Mulató és az Auschwitz Vidámpark ötletét, mert ha egy tömegkatasztrófát idéző élménypark jó üzlet lehet, akkor ezek is befuthatnak. Először komolyan azt hittem, hogy hülyülnek a hg.hu-sok, amikor azt írják "eredeti méretű Titanic és valódi tengerpart épülne Nagytarcsán" - de nem. Sőt ez még mind semmi, a toronyóra aranylánccal kifejezés pedig 2012-ben értelmét vesztheti.

A 2012-es dátumot pedig annyira komolyan gondolják a fejlesztők, hogy a projekt honlapján már ketyeg a másodpercre pontos visszaszámláló. És hogy mi lesz benne? Mint a hg.hu írja:

"A Titanicról mintázott hajótestben négycsillagos szállodát terveznek elhelyezni, valamint konferencia- és rendezvénytermeket. Ide tervezik a franchise-rendszerben működő Guinness-múzeumot és az ugyanilyen szisztémában működő, egyszerre körülbelül 50 viaszfigurát bemutató Madame Tussaud’s panoptikumot. A hajótestet övező tóhoz közvetlenül kapcsolódna a 8000 férőhelyes „Mega Vízipark”, amelynek belső, homokos tengerpartja és hullámmedencéje rossz időben hidraulikus tetővel borítható. A tervezett további „élményelemek” közé tartozik a zenélő szökőkút, az amerikai mintára, interaktív kiállítóhelyként üzemeltetett „Tornádó Ház”, a hatvan méter magas, egy repülőgépet tartalmazó (!) Eiffel-torony másolat, az óriási versenyautóban elhelyezett Forma1-étterem vagy a Dinópark.

Helyi jellegzetességként a borpincészet terve is szerepel a nagyvonalú víziók közt, a fürdő működtetéséhez pedig termálvizet használnának. A 60 milliárd forintos beruházás partnerei között szerepel három amerikai cég, a White Water West, a Landmark és az ITEC, a török POLIN, a Strabag és a Tér 64 építészeti stúdió."

Külön figyelmet érdemelnek a rekordkísérletek, például az, amelynek "célja, hogy a „legtöbb névre gravírozott elemet tartalmazó építmény” címet elnyerjük, és hogy a „Hírességek fala” Magyarországon egyedülállóvá váljon. Tervezett névre gravírozott elem kb. 50.000db.". További rekordkísérletek itt.

[linktipp: Sadia]



Rovatok