Index Vakbarát Hírportál

Irodaház-szálló-bevásárlóközpont komplexum épülhet a Flórián Üzletközpont helyén?

2011.06.15. 11:54
Flórián terve

Akár ilyen is lehet pár év múlva a Flórián tér látképe, ha megvalósul az RG Stúdió terve, amit az üzletközpont átalakítására dolgoztak ki. Mint a honlapjukon írják:

A jelenlegi Flórián téri áruház meglehetősen avult állapotban van. A felújítás során az épület funkcióbővítésére is lehetőség nyílik. A bővítés során a bevásárlóközpont átalakul, a jelenlegi tetőfelépítmények helyén nyitott terasz létesül, új közösségi házzal. Az új építésű felső emeleteken irodaház, szálloda, és parkolóház létesül.

 

A képek mellé némi információt is kértem tőlük, a látványtervekről. Balázs Attila (aki Brjeska Gáborral közösen készítette a tervet) készséggel válaszolt:

Néhány éve a főváros értékesíteni akarta a Flóriánt.
Kiírt rá egy befektetői pályázatot, erre készült a terv. Sajnos a pályázatot végül eredménytelennek hirdették, így a terv is az asztalba került. A fő probléma az volt, hogy csomagban akarták értékesíteni, és a csomag többi része közel sem volt olyan érték mint az Flórián. A háttérben folyt az egyezkedés, hogy mikor írják ki újra, mi kerüljön bele a csomagba. Aztán jött a válság, ami elvitt mindent.
Úgy tudom a város továbbra is értékesíteni akarja a Flóriánt, mivel nagyon leromlott műszakilag, és költeni kellene rá, nem is keveset. De konkrét infóim nincsenek arról hogy ez mikor várható (bár nagyon érdekelne:))

Így aztán lehet tudni hogy ebből valószínű semmi sem lesz, hiszen a megrendelőink még az épületet sem vásárolták meg. Bár a kapu nyitva áll és a remény hal meg utoljára...

 

A Flórián Üzletház és a tér történetéről érdemes elolvasni Fidó remek összeállítását a hg.hu-n.

(Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy Attilával a Duna feletti lanovka ügyében kezdtünk levelezni, vagyis arra is hamarosan visszatérünk!)



Rovatok