Index Vakbarát Hírportál

Miért hiányzik a Kiskörúton egyetlen épület előtt a díszburkolat? A BKK elárulta az okokat, meg azt is, mitől függ a megoldás ideje

2012.06.26. 08:00

Levelem jött a Budapesti Közlekedési Központtól, amelyben megválaszolták a címben szereplő kérdést, melyet a múlt héten tettem fel az Urbanistán. Bevallom, nem is gondoltam volna, hogy ez is hozzájuk tartozik, így kész szerencse, hogy maguktól elküldték a megoldást.

 

Tisztelt Urbanista Blog!

Az oldalukon feltett kérdésre (A nap kérdése: miért van az egész Kiskörút egységesen letérkövezve, kivéve egy épület előtt? ) engedjék meg, hogy az alábbiak szerint válaszoljunk:

A East-West Business Center előtti terület egyedi kialakítására korábban egyeztetések folytak a Főváros és a Center tulajdonosai között. A tárgyalások elhúzódása miatt maradt ki a terület átépítése a Múzeum körút 4-es metró beruházás kapcsán történt felújításából. A terület végleges rendezése a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út felújításával egy időben fog megtörténni.

Üdvözlettel,

Budapesti Közlekedési Központ

Sajtókommunikációs Iroda

 

Persze egyből rákérdeztem, mikorra várható a "végleges rendezés", amire ezt a választ kaptam:

 

A Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út felújítása prioritást élvez útfelújítási programunkban. Terveink között szerepel a terület végleges rendezése, időpontjára vonatkozóan azonban egyelőre nem tudunk bővebb információval szolgálni, a 2013-2014-es útfelújítások pontos listája ugyanis nagyban függ azon jelenleg előkészület alatt álló szabályozástól, mely az utak kezelői feladatainak újraosztásáról szól a kerületek és a Főváros között. 

 



Rovatok