Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes objektum a KÖKI Terminál alatt

2013.03.07. 14:22

Kaptam egy fotógyűjteményt a KÖKI-ről. Az egész pusztulásról, koszról, szemétről szól. Legtöbbször nem foglalkozom ilyesmivel, de most kivételt teszek. Egyrészt az összefoglalóban írtak miatt: "Közel egy évvel a nyitás után, 2013 januárjában ott tartunk, hogy a helyzet az előző állapotokhoz kísértetiesen kezd hasonlítani."

Nem árt, ha emlékezünk erre, mikor megint azzal az indokkal szeretnének bontani épületeket, hogy "ennél csak jobb lehet". Szó se róla, a bevásárlóközpontban rend van és tisztaság, de a falakon kívüli világot ez nem változtatta meg. Nem is változtathatta.

A másik, hogy eszembe jutott róla egy furcsa objektum, amiről már régóta akarok írni - tavaly lőttem is pár fotót róla. Ez vajon mi? A pláza alatti buszmegállókban áll és kizárt dolog, hogy csikkgyűjtőnek tervezték volna eredetileg is, mert ugye dohányozni azt tilos a megállókban.

Csak félve merek belegondolni, hogy virágágyást álmodott ide a tervező, akinek az asztalán még jól mutathatott a rajz. Ott ugye nem kellett olyan butaságokkal számolnia, mint a napsütés. Mondjuk azt a fura beöblösödést akkor se értem, de az legyen a legkisebb baj vele. 

Meg az egész közlekedési csomóponttal.



Rovatok