Index Vakbarát Hírportál

Székesfehérvári R2-D2 street art

2014.05.14. 12:23

r2b2fehervar.jpg

George Lucas hetvenedik születésnapja alkalmából tökéletes utcai alkotás. A hiphop.hu Facebook idővonalára feltöltött kép szinte töretlen elismerést váltott ki. Például ezt: "mindenhova kellene ilyen és hasonló... pl. hidakra stb. Én engedélyezném a graffitit bejelentett helyekre és csoportoknak egyeztetett képekre."

Akad azonban ellenzője is: "Nos, tévedés és csúsztatás és bántó sokakra nézve: ezek nem a fehérváriak (kis kezdőbetűvel), hanem csak néhány garázda, akik minden településen megtalálhatóak..."

A Krajczáros Alapítványtól származik ez a komment. A Székesfehérvári Krajczásos Alapítvány 1993 óta gondoz hadisírokat. E szép és nemes feladatra adónk 1%-át is felajánlhatjuk. Lehet, hogy a leírtak valami sajátos, hadisírgondozói szubkultúrára jellemő viccelődés, viszont ha az illető mégis komolyan gondolta, akkor meg nem értem, hogy miért is lenne garázdaság a képen látható alkotás?

Remélem nem eszkalálódnak odáig az események, hogy az utcán esnének egymásnak a fehérvári street artos huszárok és a hadisírgondozók, ám ha mégis, akkor stílszerű lenne az elszámolást egy paintball-csatával lerendezni.

Szerintetek cool, avagy garázda R2-D2 székesfehérvári megfestője?

   



Rovatok