Index Vakbarát Hírportál

Hirdetnél lakást 30 ezerért egy olyan ingatlanportálon, ahol csak három hirdetés van fenn? Pedig nem hülyeség!

2014.08.15. 14:12 Módosítva: 2014.08.15. 14:34

Nem is olyan rég írtam egy rövid áttekintést arról, hogy szerintem melyik öt országos hirdetési oldalra érdemes feltölteni a lakásunkat. Plusz ugye vannak a tematikusan és földrajzilag specializálódott kisebbek is, de azokba most ne menjünk bele.

Ezeknek a legsikeresebb hirdetési oldalaknak a klubjába bejuttatni egy új portált csak nagyon sok pénzzel és energiával lehet - igaz az utóbbi időben többen is voltak, akik nem sajnálták ezt és most lám benn vannak. Minden más általános próbálkozásnál, legyen akármilyen dizájnos, meg szép (mint amilyen mondjuk a tényleg igen pofás költözz.be), egyszerűen nem éri meg hirdetni, mert valószínűleg nem jut el más emberekhez a hirdetésünk, mint a top5-tel.

Akkor meg mi a titka az ezalakaselado.hu oldalnak, amelyen összesen három hirdetés van, de szerintem még sincs halálra ítélve?

Az oldal szerényen azt ígéri, megmutatja, milyennek kell lenni egy ingatlanhirdetésnek 2014-ben. Hát lássuk!

Tényleg klasszul vannak elrendezve a dolgok, szép is, meg átlátható is, kifejezetten jól esik lapozgatni a hirdetéseket, de csak ezért nem adnék ki 10-30 ezer forintot azét, hogy felkerüljön ide a lakásom negyediknek.

Nem csak azért mert egy picit nehezen kezelhető az oldal (a hirdetőket pl. csak telefonon érhetem el, kicsit fura az egész menürendszere, néhol nagyon nem logikus, hogy mi hol van stb.), hanem mert

nem találunk rajta hirdetésfeladás gombot. 

Aztán egy kis keresgélés után rájövünk, miről is szól az egész. A lap alján az ingatlanfotózás link segít. 

 

Ez a hirdetési oldal ugyanis csak a cipő orrán a pamutbojt, az egész szolgáltatás

lényege  a fotózás.

A megrendelő a pénzéért kap egy csomó profi fotót a lakásáról, amit úgy mellékesen ide is feltöltenek, de a lényeg inkább az, hogy feltöltheted őket máshova is.

Jó kis képek amúgy.

Az külön tetszik bennük, hogy nem extra ingatlanokról van szó, és hogy nem egyszerűen szépre vannak fotózva a lakások, hanem látszanak a vásárlónak fontos részletek is. Sőt, azok a részletek is, amelyek nem feltétlenül előnyösek. Mondjuk hogy egy pofás lakás ronda bérházban van.

Viszont ezt az információt teljesen felesleges megspórolni - az ember odamegy és látja milyen. Minek raboljuk egymás idejét a rejtegetéssel.

Hogy megér-e ez a szolgáltatás a lakás méretétől függően 10-30 ezer forintot?

Elnézve az itt szereplő, valamint az átlagos hirdetési oldalakra feltöltött képeket, hajlok az igenre.  Összevetve egy ingatlanos költségeivel pláne.

Viszont ugyanezen tapasztalat alapján azonban nem hiszem, hogy kapkodnának érte a hirdetők.

Ha ugyanis ennyire nem érzik az emberek, hogy gáz képeket tolnak fel, akkor nem valószínű, hogy fizetnének azért, hogy ezen változtassanak. De azért drukkolok a kezdeményezésnek - jó lenne ilyen képeket látni a hagyományos hirdetési oldalakon is!

Ti fizetnétek profi fotóst ingatlaneladáshoz?



Rovatok