Index Vakbarát Hírportál

Paulo Sousa válthatja Szalai Annamáriát a médiahatóság élén

2011. szeptember 15., csütörtök 13:31 | aznap frissítve

Mindenekelőtt: hajrá, Sousa mester!

Drámaian átrendeződhetnek az erőviszonyok a hazai médiairányításban, miután váratlan szereplő jelent meg a színen.

Az eddig outsidernek tartott, sőt sok elemző által számításba sem vett Paulo Sousa, a Videoton focicsapatának edzője egy csapásra a került a magyar média úgynevezett erős emberei közé, miután szerda este úgy lefejelte a Nemzeti Sport újságíróját, hogy Borbola Bencét kórházba kellett szállítani.

Ösztönös érzék kell ahhoz, hogy valaki ennyire együtt tudjon rezegni a néphangulattal. Most komolyan: Ön mit tenne egy Nemzeti Sportos újságíróval meccsszituációban? Na ugye!

Nem lepődnénk meg ezek után, ha Paulo Sousa lenne a Fidesz új Loppert Dánielje. Ugye emlékeznek a töriszakos egyetemistára, aki a teljes ismertelenségből azért lett előbb Rogán Antal titkára, a párt ifjúsági tagozatának vezetője, majd Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője, mert 18 évesen, Kapolcson háromszor hazaárulót kiáltott Medgyessy Útelágaöáááz Péter miniszterelnökre.

Ehhez képest Sousa Mester máris mennyivel többet tett az elkanászodott sajtó helyes útra tereléséért. És ő a legkevésbé sem ismeretlen, úgyhogy máris óriási helyzeti előnnyel indul. A nem ortodox módszerek kreatív alkalmazása miatt Sousa állítólag szerepet kaphat az államdósság elleni háború irányításában is.

Az egészséges magyar férfiak komoly hányada mindig is utálta a nevetségesen színészkedő, az olaszoknál is olaszabb, síró-pityogó portugál focistákat. Paolo Sousa médiaszakértő minden országimázsközpontnál többet tett azért, hogy ez a hamis kép megváltozzon. Az eggyel kevesebb sportújágíró mellett ezért is megemeljük előtte riporterbőr süvegünket.

És hadd adjak egy tippet a végén: innen bentről úgy látom, hogy az utóbbi időben a gazdasági és kulturális újságírók is nagyon elszemtelenedtek.
(Aki szeretne, itt csatlakozhat a Szép volt, Sousa Mester, de ne állj meg egynél! nevű Facebook-csoporthoz.)

Rovatok