Index Vakbarát Hírportál

100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek - Stöki tippjei

2016. december 14., szerda 16:52

Papírsúly: nano/mikro-SIM-adapter

Még éppen belefér az árkategóriába, és éppen szükségem is volna rá, mert mikrósról nanós készülékre váltok, de azért a régit is használnám játszótelefonnak. Persze csak addig lesz ez jó, amíg meg nem jelennek a piko-SIM- ek, aztán meg a femto-SIM- ek, hogy a görcs állna az összes telefongyártóba.

(beszerzés)

Légsúly: szilikontok Huawei Mate 9-re

Jut eszembe, egy védőtok is kell az új telóra. Semmi flanc, egy sima szilikonburkolat megteszi, nem csajozni lesz. Vagy kérhetnék rögtön kettőt, amilyen gyakran potyogtatom el a telefonom.

(beszerzés)

Harmatsúly: hordozható zseb

Jut eszembe #2, a Mate 9 nem igazán farmernadrág-kompatibilis, ezért kell valami, amiben tartom – például egy hordozható zseb (persze minden zseb hordozható, de ettől most tekintsünk el). Ruhára tépőzárazható, övre erősíthető, karra csatolható; a szó minden értelmében mobilzseb.

(beszerzés)

Pehelysúly: Tom Strong 1. gyűjteményes kötet

Hogy több közeli hozzátartozómat idézve „ne mindig csak azt a hülye telefont nyomkodjam”, kérnék valami olvasnivalót is, mondjuk a Tom Strong első kötetét. Alan Moore képregényeit eléggé bírom, de ez eddig valahogy kimaradt, pedig nagyon érdekelne, milyen pulp mókát hozott össze a játékos kedvű tudós szülők által nagy gravitációban felnevelt Erős Tamás kalandjaiból.

(beszerzés)

Könnyűsúly: egyéves Retro Gamer előfizetés

Na még egy kis olvasnivaló; a régi videojátékok rajongóinak kötelező magazinja, az egyetlen nyomtatott sajtótermék, amit még vásárolok, aránylag rendszeresen. Van belőle digitális kiadás is, de olyan szépen sorakoznak a polcomon, nincs szívem ezt pdf-ben gyűjteni. De ha már ilyen hűséges olvasó vagyok, akár elő is fizethetné valaki nekem ajándékul.

(beszerzés)

Váltósúly: Sega Genesis és SNES kézikonzolok

Hogy ne csak olvasgassak régi játékokról, 50 rugóból pont kijön egy SNES-játékokat lejátszó, illetve egy Sega Genesis kézikonzol (utóbbi ráadásul hivatalos cucc, 80 előtelepített játékkal). Mivel a kilencvenes években én pc-t nyüstöltem, hiányos a japánkonzol-műveltségem, de ezzel a két kütyüvel akár a metrón utazva is pótolhatnám az olyan klasszikusokat, mint a Castlevania vagy az Alex Kidd.

(beszerzés: 1,2)

Középsúly: bőrkabát a Fireflyból

Nem vagyok egy cosplayes alkat, de mindig is irigyeltem azt a pöpec barna kabátot (sőt, barnakabátot), amit egyik kedvenc tévésorozatom, a tragikusan rövid életű Firefly főhőse, Malcolm Reynolds kapitány hordott. Naná, hogy ennek a replikája is fellelhető a neten, igazi bőrből, és biztosan rá lehet valahogy applikálni a hordozható zsebemet. Mondjuk, ahogy magamat ismerem, nemigen hordanám, csak néha megsimogatnám a fogason, szidnám a Foxot és siratnám Washt.

(beszerzés)

Félnehézsúly: Herman Miller Aeron Task szék

Most akciósan még éppen belefér a 250 ezres kategóriába – na de ki akarna ennyit adni egy székért? Az, aki ajándékba megveszi nekem. Éppen lecserélni készülök megviselt (pécé)gémerszékemet, és ez elég jó értékeléseket kap mindenhol, ráadásul tetszik is a maga egyszerűségével. Ugyan nincs benne beépített hangszóró és más úri huncutságok, de állítólag a legkényelmesebb szék, ami valaha készült.

(beszerzés)

Nehézsúly: repülőjegy a Maldív-szigetekre és Balira

Az ünnep fáradalmait Délkelet-Ázsiában pihenném ki, mert nagyon szeretem ezt a térséget. Egy időben minden spórolt pénzem arra költöttem, hogy ide utazzak, de aztán fontosabb dolgokra kellett a lóvé. Bali és a – sajnos már nem sokáig megtekinthető – Maldív-szigetek kimaradt, szóval oda kérném a repjegyet, félmillióból pont kijön februárban egy körút. Addig vissza sem jövök, amíg cetcápát nem látok (állítólag nem túl gyakoriak arrafelé, de legfeljebb kicsit tovább maradok).

Szupernehézsúly: vancouveri luxuslakás

Ha az ázsiai körút véget ér, kell egy szerény kis zug, ahol letehetem a nappaliban a Herman Miller Aeron Task székemet, Firefly-bőrkabátomban beleheveredve olvasgathatom a Retro Gamereimet és a Tom Strong első kötetét, meg persze játszhatok a Sega Genesis- és SNES-konzoljaimmal, miközben PortaPocket zsebemben a nano-SIM-es, védőtokos telefonom lenémítva pihen, hogy senki ne zavarjon. Egyszer voltam egy munkaúton Vancouverben, és elég szimpatikus város volt, szóval ott meg is felel ez a kis haterkélyes, 360 fokban panorámás, eléggé geekkompatibilisnek tűnő lakáska, ami a családnak is elég nagy, de apu is félre tud vonulni benne, ha a többi karácsonyi ajándékával akar szüttyögni.

(beszerzés)

Nem volt elég? Van még egy csomó tippünk!

Lica ötletei // D ötletei // NAK ötletei // Stöki ötletei // András ötletei // Hancu ötletei // Ádám ötletei // Tyler ötletei // Feri ötletei // Balage ötletei

Rovatok