Elkezdtek tojásokat nyalni az emberek a boltokban: különös oka áll a viselkedés mögött
Nem vicc: az emberek szó szerint tojásokat nyalogatnak ebben a szupermarketben.
Nem vicc: az emberek szó szerint tojásokat nyalogatnak ebben a szupermarketben.
Reggelente számos olyan fogás kerülhet az asztalunkra, amelyekkel ha nem vigyázunk, könnyen ételmérgezést kaphatunk.
A kutatók harminc előrecsomagolt ételt vizsgáltak meg.
Ételmérgezéses tünetek 36 embernél jelentkeztek, az ebéddel volt a gond.
Szakértők szerint ez a nyers hússal kapcsolatos szokás komoly veszélyt jelent az egészségedre.
Egyelőre nem tudni, mi volt a menü.
Műanyag ételesdobozba csomagolod a harapnivalót magadnak vagy a gyerekednek? Ha nem vigyázol, komoly veszélyben lehet az egészséged.
Te is oda tuszkolod be az ételeket a hűtőbe, ahol éppen helyet találsz? Ezzel több ezer forintot dobsz ki a kukába, és a családod is megbetegítheted.
Több beteg meghalt.
Doralice Carneiro Sobreira Goes egy helyi termelői piacon vásárolta a finomságot. Miután jóízűen evett belőle, másnap borzasztó állapotba került.
A fáradtság, szájszárazság, hányinger és izomfájdalom gyanús tünetek lehetnek.
Az étterem-tulajdonos tudta, hogy romlott a szardínia, amit felszolgált.
Ausztriában egy férfi bele is halt a betegségbe.
Két hónappal ezelőtt halt meg, miután leértékelt élelmiszert vett.
Vannak olyan ételek, amelyek bármennyire kívánatosak is, jobb inkább elkerülni. Élelmiszer-biztonsági szakértők mondják el, mik ezek.
A kánikulában leginkább a szalmonellafertőzés veszélyeire hívják fel a figyelmünket. Ám egy ártalmatlannak tűnő alapanyag, a rizs is okozhat bajokat.
Nyáron kiemelten körültekintő módon kell tárolni az ételeket, ellenkező esetben csúnya ételfertőzés lehet a vége.
A lakók az önkormányzat segítségét kérik.
A nyers hal egészséges és veszélyes is lehet, attól függően, hogy ki és hogyan fogyasztja.
A zenész állítólag ételmérgezést kapott.
A férfi testvére is evett az ételből, ő kórházban van.
Testvérét intenzíven kezelik.
Szakértővel jártunk utána, hogy bizonyos óvintézkedésekkel hogyan birkózzunk meg a veszélyekkel, melyeket kedvenc ételünk rejt magában.
A koszos, ritkán fertőtlenített mikróban a nyári melegben hemzseghetnek a baktériumok, szalmonellát is kaphatunk, ha nem tisztítjuk ki rendszeresen.
Meglepő, de a statisztikák azt mutatják, hogy az ételmérgezések többségéért nem a húsfogyasztás okolható.
Az ételmérgezés a legtöbbször nem okoz súlyos szövődményeket, ez az apuka azonban lebénult utána.
Megosztó kérdés, hogy hány napig szabadna megenni a gombát - öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Csak 33 éves volt.
Nem mindegy, hogy meddig marad kint az étel, vagy hogy puszta kézzel mihez nyúlsz hozzá. Ezek a legnagyobb higiéniai hibák a grillezés során.
Napok óta nem jelentkezett közösségi oldalán.
Az ételmérgezés olyan forrásokból is jelentkezhet, melyekre nem is gondolnál. A megfelelő higiénia alap, ám van, hogy többet árt, mint használ.
Vannak élelmiszerek, amiket nem szabad megenni a lejáratuk után.
Még a zseniális brit egytálétel is lehet életveszélyes, ha nem figyelnek oda a készítésénél.
Három szállodai dolgozót őrizetbe vettek a hatóságok az üggyel összefüggésben.
Az őszi dekoráció egyik főszereplője akár komoly ételmérgezést is okozhat.
Nyolcvanöten megbetegedtek.
A hamisított és az előírásoknak nem megfelelő termékek káros kihatással vannak a vesékre és más létfontosságú szervekre.
Hogy a húsvéti fogások utólag se okozzanak kellemetlen élményt, fontos számolni a napokat.
Gondoltad volna, hogy a sündisznónak is köze lehet az ételmérgezéshez?
A mikró segítség a mindennapokban, de bajt is csinálhat, ha olyan étel kerül bele, aminek nem lenne szabad.
Hasonló tünetekkel járhatnak, a kezelésük azonban nagyon is eltér. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a fertőző betegségekről.
Az élelmiszerek nem megfelelő tárolása megnöveli az ételmérgezés esélyét, Magyarországon legtöbbször a szalmonellabaktérium okoz megbetegedést.
Utánajártunk, igaz-e, hogy fogyasztása gyomorbántalmakat és egyéb, súlyosabb tüneteket is okozhat.
Négy gyerek intenzív osztályra került.
A kagyló elfogyasztása után akár órák is eltelhetnek, mire jelentkeznek a tünetek.
Van olyan étel, amit imádnak az emberek, pedig ha a szakács ügyetlen, akár egy csoportot is halálosan megmérgezhet.
Milyen hőfok a biztonságos, mikor kell kezet mosni, illetve miért fontos a fertőtlenítés?
A nyers növényi csírák rengetegféle módon segíthetik egészségünket.
Kerüld el a tipikus és akár veszélyes konyhai hibákat!
Legalábbis, ha félvállról veszed a tisztítását. Mutatjuk, hogy számolj le az ételmérgezés ígéretét hordozó bacikkal.
Egy nő meghalt, miután ott evett, mások is rosszul lettek. Még nem tudni, mi lehet az oka.
Megéri elpakolni a vacsorából megmaradt ételeket.
Csütörtökön már kinyitottak az intézmények.
Vírusok, baktériumok és paraziták százai vadásznak ránk.
Mindig ugyanazzal a vászontáskával vásárolsz? Megmosod a csirkehúst? Főzés közben nyomkodod a mobilod? Csoda, hogy még élsz!
Bár a jelenség szerencsére ritka, azért nem árt tudni, milyen élelmiszerek okoznak leggyakrabban ételmérgezést.
Minimálisra csökkenthető a fertőzés kockázata a mirelit zöldségek helyes feldolgozásával.
Éjszaka és napfogyatkozások idején sokkal biztonságosabb a szabadban falatozni.
Terhes nő is van a betegek között egy budapesti kórházban. Volt, aki nem tudta hol van, mi történik vele. Szennyezett fűszerkömény lehetett a bűnös.