június 13., 08:54 Index Külföld Dánia koreai rameneket hívott vissza, mert túl csípősek, és megmérgezik a fogyasztókat Az egy csomagban lévő kapszaicin szintjét túl magasnak találták.
2023. október 31., 20:30 Index Ma Is Tanultam Valamit Bemutatták a rekorderős csilipaprikát, de mit eszünk rajtuk, amikor fájnak? Jó okunk van rá, hogy kínok közepette elviseljük a mérgüket.
2019. január 9., 10:49 Index Tech-Tudomány Csípőssé tennék a paradicsomot a génbuherátorok Benne van a génjeiben a paprika csipősségét is okozó kapszaicin kódja, ezt szeretnék bekapcsolni.
2017. december 30., 07:21 Index Ma Is Tanultam Valamit A csípős paprika minek van? Vajon milyen evolúciós előnnyel jár a csili számára, hogy olyan erős, hogy leolvad az ember arca tőle?
2017. május 16., 06:59 Index Ma Is Tanultam Valamit Miért izzadunk az erős paprikától? És miért hűsít a menta? A válasz a bőrben, néhány receptor működésében és a növények evolúciójában keresendő.
2015. augusztus 7., 11:44 Index Tudomány Aki csipős ételt eszik, tovább él Legalábbis egy kínai kutatás résztvevői közül nagyobb eséllyel éltek tovább, akik csípőset ettek.
2015. január 18., 08:14 Index Ma Is Tanultam Valamit Miért szeretjük a csípős ételt, ha fáj, amikor esszük? Az egyik válasz, hogy azért, mert ennyi eszünk van. A másik, hogy utólag azért mégis csak jó lesz.