Index Vakbarát Hírportál

A magyarokról is beszélt utolsó BL-döntője előtt az exkluzív interjút adó Toni Kroos

2024. május 28., kedd 09:36

A labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt felvezető médianapon a Real Madrid német játékosa, Toni Kroos exkluzív interjút adott az M4 Sportnak. Az Európa-bajnokság után visszavonuló klasszis középpályás visszatekintett az idei szezonra, illetve előretekintett a kontinenstornára, amikor a magyar válogatott szóba került.

Kroos azzal kezdte, hogy nagyon jól érzi magát a bőrében, de tartani akarta magát ahhoz, amit korábban mondott, miszerint a legmagasabb szinten akarja abbahagyni a profi futballt. Szerinte a Bayern München elleni BL-párharc is megmutatta, hogy még mindig képes jól teljesíteni a legmagasabb szinten.

A szombati meccs egy méltó befejezés lenne, ha nyernénk, de a bajnokságot így is nagy előnnyel húztuk be. Egy ilyen szezon után ez a megfelelő pillanat a visszavonulásra

fűzte hozzá Kroos, aki néhány hete jelentette be, hogy az Eb után felhagy az aktív futballal.

A Real Madrid a mostani BL-szezonban több Bundesliga-csapattal is találkozott, az Union Berlin (csoportkör), az RB Leipzig (nyolcaddöntő) és a Bayern München (elődöntő) után a fináléban a Borussia Dortmund lesz a madridiak ellenfele.

„Én örülök a német ellenfeleknek, pont a napokban gondoltam erre. Persze hogy különleges, bár sokszor játszunk német ellenféllel, de mindegyikkel egy szezonon belül tiszta őrület. Még egyikük hátravan, de eddig mindegyik német csapatot legyőztük. Ugyanakkor a Leipzig elleni meccs igen nehéz volt, a Bayern mindig az, szóval biztos vagyok benne, hogy a Dortmund is megkeseríti az életünket” – felelte az idevágó kérdésre Kroos.

A német középpályásnak már csak pár meccse van hátra a karrierjéből, a konkrét szám attól függ, milyen messzire jut Németország a hazai rendezésű Eb-n. A csoportkörben a németek a magyar válogatottal is összecsapnak.

„Az előző mérkőzések nagyon nehezek voltak, a magyar válogatott pedig sokat fejlődött az elmúlt években. De először Skóciára koncentrálunk, szeretnénk jól kezdeni az Eb-t, aztán foglalkozunk a magyarokkal is” – fogalmazott Kroos.

A teljes interjú alább tekinthető meg:

A Real Madrid 15. BEK/BL-diadalát arathatja, míg a Dortmund másodszor nyerheti meg a trófeát. A finálé szombaton 21 órakor kezdődik a londoni Wembley Stadionban.

Melyik csapat nyeri meg a BL-döntőt?

  • 8315
    Real Madrid
  • 5647
    Dortmund

Rovatok