Index Vakbarát Hírportál

Rossz vesztes lehet, de csaló biztosan nem vagyok – mondta a doppingvétség miatt eltiltott sztárfutballista

2024. október 17., csütörtök 17:37

Hosszabb interjút adott a csökkentett eltiltásáról szóló hírek után Paul Pogba. A labdarúgó a Sky Sports nevű oldalnak beszélt az eltiltását övező körülményekről, visszatéréséről és a jövőbeni céljairól.

Nagyot fordult a világ az elmúlt egy évben Paul Pogbával, a Juventus és a francia válogatott középpályásával. Tavaly ősszel jelentek meg vele kapcsolatban olyan hírek, miszerint pozitív doppingtesztet produkálhatott, az olasz ügyészség emiatt pedig négyéves eltiltás kért a játékosra.

A bírósági döntés végül idén februárban született meg, ebben a legsúlyosabb ítélet mellett döntöttek. A 31 éves játékost négy évre tiltották el a profi futballtól.

francia válogatott labdarúgó azonban rögtön fellebbezett a döntés ellen, és – ahogy az Index is megírta – a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ezután négyről másfél évre csökkentette az eltiltást. Így akár már 2025 márciusában visszatérhet a pályára a Premier League-et is megjárt középpályás.

„A barátaim ismernek engem, már akkor tudták, hogy nem direkt csináltam. Egy ártatlan táplálékkiegészítőről volt csak szó, ami nem ellenőriztem le elég alaposan – kezdte a francia az angol lapnak– Szerencsére a bíróság látta az igazságot, és ezért is csökkentették le az eltiltásomat másfél évre.”

Pogba azzal folytatta, hogy úgy gondolja, ő egy őszinte ember, aki szereti a futballt, és ahogy mindenki más, ő is csak tisztességesen akar nyerni.

Rossz vesztes lehet, de csaló biztosan nem vagyok

– válaszolt az őt érő kritikákra.

Elmondása szerint eleinte értetlenül állt pozitív tesztje előtt, kétségbeesett, és nem tudta, hogy mitévő legyen, de családja és barátai is folyamatos támogatást nyújtottak számára.

„Kevés jó származott ebből az egészből, de ha már otthon ragadtam, jó volt több időt tölteni a gyerekeimmel és feleségemmel. Most lehetőségem nyílt arra, hogy mindig velük legyek, ami sokat segített nekem – taglalta a kényszerpihenő előnyeit a futballista  – A családdal eltöltött idő segített abban, hogy felálljak a padlóról.”

Néha azt kívántam, bárcsak ne történt volna meg ez az egész. Azonban ebből is csak tanultam és fejlődtem. Másképp látom már az életet

– vonta le a tanulságokat.

„Szeretnék újra a pályán lenni, lehetőleg a Juventusén – válaszolta arra a kérdésre, hogy mik a tervei a jövőben – Már herótom van attól, hogy egyedül edzek, nagyon monoton tud lenni az egész. A legfontosabb most számomra az, hogy ismét meccsre kész állapotba kerüljek, és azt csinálhassam, amit leginkább szeretek, focizni.”

(Ajánlókép: Mondadori Portfolio, Getty Images)

Rovatok