Index Vakbarát Hírportál

Budainak egy hónapja maradt az elszámoltatásra

2012. július 27., péntek 19:36

Felmentették Budai Gyula, Ókovács Szilveszter és Baán Lászó kormánybiztosokat. Az erről szóló kormányhatározat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

A határozat szerint Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztost, Ókovács Szilveszter Magyar Állami Operaház irányításáért felelős kormánybiztost és Baán László új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős kormánybiztost augusztus 31-i hatállyal mentik fel.

Budai Gyula 2010 novemberében váltotta Papcsák Ferencet az elszámoltatási kormánybiztosi poszton. Miután Papcsák Ferencet megválasztották Zugló polgármesterévé, összeférhetetlenség miatt nem tölthette be tovább ezt a tisztséget.

Ókovács Szilveszter tavaly augusztusa óta felel a Magyar Állami Operaház irányításáért, míg Baán Lászlót ugyancsak tavaly szeptemberében nevezték ki az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes, a múzeumi negyed koncepciójáért felelős kormánybiztossá. A tavaly őszi kormányhatározat szerint Baán László kormánybiztosi megbízatása 2013. szeptember 30-ig szólt volna. A kormány július elején fogadta el azt a koncepciót, amely szerint öt új épületnek és hat intézménynek adhat otthont a legkorábban 2018-ban megvalósuló múzeumi negyed.

Nyitrai Zsolt kormányzati konzultációkért felelős miniszterelnöki biztost Orbán Viktor július közepén mentette fel. Nyitrai Zsolt, a Fidesz parlamenti képviselője az Orbán-kormány megalakulásakor a fejlesztési minisztérium infokommunikációs államtitkára lett, miniszterelnöki biztosként 2011 szeptembere óta dolgozott.

Mint arról korábban beszámoltunk, távoznia kell Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak is. Selmeczi Gabriella az Indexnek azt mondta, hogy hivatalosan csak decemberig látta el ezt a posztot. Orbán Viktor azonban annyira meg volt elégedve tevékenységével, hogy azt kérte: április 30-ig még foglalkozzon ezzel a területtel.

Nyolcan maradtak koránybiztosi pozícióban:

Rovatok