Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz nyerte a bajai időközi választást

2013.10.13. 09:41

Ma szavaznak újra abban a 32-es bajai szavazókörben, ahol korábban a Fidesz jelöltje nyert, de utóbb kiderült, voltak, akik csaltak. Kövesse az eseményeket percről percre az Indexen!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • ami jó alkalom ara, hogy megfigyeljük az átlagos bajai bringát. Főleg a nyolcvanas évek elejének levetett mountainbikejai futnak, országúti vagy versenybringát nem is láttunk. Sok a kosár, kosárként használt gyerekülés, valamint a gyerekülésként használt kosár. Szigszalag, dinamó, küllőprizma, minden van! A kerékpárok átlagos értékét 6-8ezer forintra taksáljuk.

  • 03
  • Pár perce adta le szavazatát Horváth Szilveszter, aki a bajai cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, továbbá a megyei cigány önkormányzat alelnöke is, aki egyben a bajai önkormányzat cégénél, a Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft-nél áll munkaviszonyban, helyi forrásunk szerint ő a szociális munkások irányítója. Horváth tehát nagyon komoly befolyással rendelkezik a bajai cigány közösségre, a hétvégi nagy bulit is ő tartotta.

  • hogy elvigye az első, megbetegedett buszt. Reméljük, ez nem romlik el, és nem leszünk egy végeláthatatlan láncbuszszavazásmentés szemtanúi!

  • Ön szerint melyik párt nyeri a bajai választást? Az egyik, a másik, a harmadik vagy a negyedik párt? A szavazás jelenlegi állása szerint az egyik párt. De ha Önnek fontos, hogy inkább a másik, a harmadik, netán a negyedik párt nyerje, azonnal klikkeljen! Óriási a tét!

  • Azt mesélik a helyiek, a romáknak szervezett tegnapi, szigorúan csak a meghívottaknak szóló bulit öltönyös biztonsági őrök vigyázták. Fásy Ádám és Zámbó Krisztián voltak a fellépők.

  • Megérkezett egy fekete autó, benne egy középkorú férfi. Leszólított minket, kérdezte, "volt-e már itt valami fejes Pestről?". Fotós kollégánktól azt kérdezte, riporter-e. Merthogy az ő lánya a "médiatudományok faszomtudjamilyen egyetemén tanul", Pesten. "Én soha, semmilyen pártnak...bocsánat, hazudok, a pinapártnak voltam csak a tagja" - mondta, pedig nem is kérdeztünk semmit. Aztán meg arról kezdett el beszélni, hogy kaszkadőr volt, 139 filmben kaszkadőrködött, de nemcsak karatéban, hanem judóban és aikidóban is nagyon ott van. "Egy cigit nem szívtam, soha részeg nem voltam, csak egy dolog érdekelt, a sport. Meg a pina". Már azt hittük, hogy ennél több sztori nincs benne, de még most is ömlik belőle a szó, azt meséli, Kádár Jánost is személyesen ismerte, akivel "lehetett beszélgetni".

  • legalábbis Papp Tibor, a Totalcar újságírója szerint. Ő nem kis VW-t, hanem inkább kisbuszt javasol. Jobban elférni benne, a nagy ablakokat le lehet fóliázni, hogy tökéletesen kilássanak, be viszont kicsit sem. A takarékos motor nem szempont, "az ilyeneknél nem számít a pénz" - mondta Tibi.

  • Eltűnt a lerobbant busz, meg a másik is, amelyiknek el kellett vontatnia. Megérkeztek viszont az országos televíziók stábjai, akik az esti műsorokba forgatnak most anyagokat.

  • Megvolt a váltás, a reggeli műszakos, fehér autós rejtélyes megfigyelőket leváltotta egy fekete autó és azok a fiatal srácok, akikkel stábunk pár napja már egyszer találkozott. Dezső Andrist felismerték és rá is köszöntek! Nekik valószínűleg ez csak munka, nem személyes. A megfigyelő is ember.

  • amit Baján el lehet sütni, az a Baja Con Dios, de ugyanilyen béna, ha valaki a Mi a Baja? kifejezéssel próbál eladni egy Bajáról szóló cikket. Az meg már egyenesen ultragáz lenne, ha egy újságíró leszólítana egy Gordon nevű helyi embert és azzal dicsekedne, hogy a Bajai Gordonnal készített interjút. Mi megígérjük, hogy nem fogunk ilyen rémes szóvicceket elsütni.

    Panyi kolléga közben jelezte, hogy Zsigóviccet sem!

  • Éppen telefonáltam, amikor kedvesen rámköszöntek azok a fiatal megfigyelők, akikkel a múltkor váltottam néhány szót. Talán ők is megértették, hogy a legfontosabb a szeretet. És az, hogy egészség legyen!

  • Egy fiatal anya a szavazás után, biciklijére felülve megkérdezte lányát (aki már szintén szavazásra jogosult), hogy kire szavazott: „Te is a [...]re húztad be az ikszet, ahogy mondták, ugye? Jó, én is."

  • Egy ittas férfi hozzálátott, hogy a szavazókör előtt lévő mobil plakát vastalapzatát leszerelje és elvigye a közeli MÉH-be, mondván, hogy vége a választásnak. Hamarosan videón is láthatják!

  • Az előbb valaki le akarta fotózni a megfigyelőket, amit meglátott egy másik fotós, aki le akarta fotózni, ahogy lefotózzák a megfigyelőket, amit meglátott egy operatőr, aki szerette volna lefilmezni az egészet. A megfigyelők feladták és azonnal elhajtottak.

    figyelők
  • Egy nő, aki több gyerekével érkezett szavazni, az Indexnek arról panaszkodott, hogy hiába hívta fel többször is „X. urat", hogy adjon neki tűzifát, amit X. úr meg is ígért, sőt többször is, sem azt nem kapott, sem a mobiltelefonokból nem jutott neki. Szerinte csak azok kaptak, akik „közel vannak a tűzhöz", és „kamu az egész", meg egyébként is, „ezek″ nem tartják be, amit mondanak.

  • Az „autó bérbeadás" feliratú kisbusz, mely már reggel óta a közelben ólálkodott, kiszorult a szavazóhelyiség előtti parkolóból a különböző lapok és tévék stábjanak kocsijai miatt, és a nagyjából száz méterre lévő temető elé álltak be. Leginkább középkorú férfiak állnak és tanakodnak előtte.

  • „Jó étvágyat, siessetek enni, mert kihűl! Bocs, hogy kicsit csípős lett, siettünk és nem vettük észre, hogy erős is került bele, puszi nektek és jó munkát!” − írta Éva nevű olvasónk azután, hogy meghallva segélykiáltásunkat csokit és körtét hozott nekünk, és egy kiváló rántottát, amit fia, Imre készített. Életmentő volt és üzenjük: egyáltalán nem volt csípős, köszönjük!

    kaja
  • – panaszkodott a napokban telefonon egy másik hírportál újságírója, teljes joggal, aki egyeszersmind azt javasolta, tudósítás helyett inkább egymást interjúvoljuk meg a választásról, mert annak is több értelme van. Ráadásul kis túlzással a médiamunkások nagyobb számban vannak már jelen a 32-es választókörzetben, mint ahányan a helyiek közül elmennek szavazni.

  • „Tisztelt bajaiak! Vasárnap október 13-án újra választás lesz! Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen [...], [...] és [...] embereitől! Ne higgyen a gyűlöletet keltő [...]nak és társainak! A [...] megvédi Önt!” – így hangzott az a kampányszöveg, melyet a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság pénteken törvénysértőnek ítélt. Hogy kinek az embereitől nem kell félni és ki az, aki tőlük megvédi a tisztelt bajaikat, az pénteki cikkünkben rögtön ki is derül.

  • Miután a fekete megfigyelőautó elemenekült az operatőrök hada elől, a már reggel is fel-feltűnő barna kocsi tért vissza, a tinikémeket harmincas férfiak váltották.

  • 470-ből 105-en szavaztak a bajai 32-es szavazókörzetben. A szavazás este hétig tart.

  • Milyen apróságokon múlik egy ország sorsa. Jött egy hölgy a lányával szavazni. A lány gond nélkül szavazhatott, de az anyuka személyi igazolványa májusban lejárt. Mivel semmilyen más azonosító nem volt nála, így szavazatlan kullogott haza.

  • A semmiből egyszer csak feltűnt egy fehér kisbusz, amiből nagyjából tíz egyenpólós aktivista szállt ki az Összefogás Párt színeiben. „Jó, de az mi?″ - kérdezte Német kolléga, aki pedig szakértője a törpepártoknak. Hamar kiderült, Monok polgármesterének formációjáról van szó, és a csalásmentes választás biztosítása miatt jöttek ide (és nyilván nem azért, hogy egy minimális médiafigyelem esetleg rájuk is jusson, dehogy!). Az Index megkérdezte az egyik résztvevőt, hogy mit fog csinálni: „nem tudom, de én főzni fogok″.

  • Az előbb megjelent egy teherautó a szavazóhelyiség előtt, hogy útbaigazítást kérjen, mert eltévedt. Egy halom tűzifával. Gyanús.

    tüzifa
  • Mindenről hallunk, mert mindenki mond mindent

    Szavazókat kérdeztünk arról, részt vettek-e a tegnap esti bulin.

    Mindenről hallunk, mert mindenki mond mindent
  • Igen, gulyást fognak osztani a szavazókör előtt. Halál komolyan. Felállt a sátort, éppen molinót feszítenek ki, készítik be a PB-palackot és pólót is lehet szerezni tőlük. A választás tisztaságát felügyelő rendőrökkel mindezt meg is beszélték. Zseniális médiahacknek tűnik, vagy minek.

  • Az előző, otthon felejtett személyi igazolványos jelenetnél még izgalmasabb volt, amikor egy férfi az igazolványa fénymásolatával jelent meg szavazni. Nem sikerült neki.

  • Így néz ki, amikor több a médiamunkás, mint a szavazó.

    Túl sok az eszkimó
  • A szeptember 22-ei választás ezzel az eredménnyel zárult: a Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

    De ne feledjük, ma mindezt felülírhatják a 32-es szavazókör szavazói!

Rovatok