Index Vakbarát Hírportál

Rogán: Az MSZP tisztázza magát

2013.10.21. 15:25
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Jaj, Lázár szerint nem fair, hogy közgépezünk -- indoklás: a cégvezetés nincs itt a parlamentben:) Bravo!

    kommentálja Lázár János felszólalását a Facebookon az LMP-s Szél Bernadett.

  • Remélem, Gergő majd közvetíti, én nem bírom. Rétvári Bencét interpellálja a Fidelitas-vezér „Bajnai és csapata″ jogsértéseiről.

  • Ágh Péter, az irritáló fiatal politikusgeneráció egyik díszpéldánya azt sérelmezi, hogy "a bizonyos esetekben hiperérzékeny" jogvédők a baloldal "rasszista", "gyűlöletkeltő"megnyilvánulására nem reagálnak – ahogy 2006 őszén sem reagáltak. A Pete Doherty-pólóban megjelent Rétvári Bence csatlakozik Ágh-hoz, és válaszából kiderült, hogy bizony-bizony, a baloldaltól sem áll távol a rasszizmus, a jogvédő szervezetek pedig 2006-hoz hasonlóan - ugye ez utóbbi nettó hazugság - most is hallgatnak. 

  • Lázár János mint az offshore-lovagok képviselője úgy tesz, mintha nem éppen a Rogán Antal által vezetett parlamenti gazdasági bizottság döntött volna úgy, hogy például a külföldiek magyarországi letelepedését segítő egyetlen vállalkozás: egy Kajmán-szigeteki offshore-cég. A kormány által európai forrásból legalább 100 olyan cég kapott támogatást, aminek tulajdonosi háttere ismeretlen, és a fideszmaffia-kormány mégis aláírta a támogatási szerződésüket. Lázár János vizet prédikál és bort iszik. És még dohányzik is...

  • Pál Tibor szocialista képviselő azt kérdezi, hogy miért került ki a Bálna a közbeszerzési eljárás alól, mikor nem is része az árvízvédelmi rendszernek.

  • Tállai András válasz helyett - de tényleg! - felolvassa a Republic vonatkozó számának szövegét.

  • Az interpelláló viszontválaszában az "ez a parancs/érik a narancs" sorral vág vissza Tállainak, óriási!

  • Kösz, Tállai, kösz!!!

    Kicsi vagyok.
    Kicsi vagyok,
    Ha megnövök
    Beléd rúgok.
    Még, még, még, még, még
    Ennyi nem elég!

  • A jobbikos Németh Zsolt szerint három hónappal a Jobbik érdeklődését követően sem tudni, milyen magyar vonatkozású információk kerülhettek az NSA-hez, pedig ebben a fő imposztor a kormány stratégiai partnerének számító Microsoft.

  • Ágh Péter haláltmegvető bátorsággal elfogadta az államtitkári választ. Annak az államtitkárnak a válaszát, aki ma reggel úgy nyilatkozott, hogy hárommillió ember megtakarítását ellopni nem ellentétes ( Ne lopj!) a keresztényi értékekkel. Aki természetesnek tartja, hogy hazudjon és természetesnek tartja a trafikügyet a földügyet, és hogy stadiont építsenek, miközben rendes ebédet sem tudnak adni a gyerekeknek az iskolában.

  • A külügyi államtitkár lényegében a globális megfigyelésben sáros amerikai kormányzat sablonjait böfögi vissza a jogos kérdésekre: " kormány nem asszisztál az amerikai titkosszolgálatnak, hanem szembesíti azt a jogsértésekkel" Hát persze. Az államtitkár azzal a baljós jótanáccsal zárja válaszát, hogy "Ne fesse az ördögöt a falra, mert az még megjelenik" - ez nem úgy hangzik, mintha ott pörgetné ujjai között a pendrive-ot a jobbikosok összes szexchat-leíratával?

  • Ez csak valami hülye magyarázkodás - mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár válaszára a jobbikos Németh Zsolt. Ez volt a nap második hülyézése, miután Pál Tibor interpellációjára Tállai András a Repül a bálnát idézte a Republictól ("aki hülye, az is marad"). A plenáris ülést vezető elnök közbe is szólt, hogy nagyon reméli, ez nem a képviselőnek szólt.

  • A magyar közvélemény rettentően leszarja ezt a megfigyelési történetet, pedig az egész világ forrong arra a hírre, hogy az USA - élén az emberi jogok iránt nagyon-nagyon-nagyon érzékeny Obamával - a brazil elnöktől kezdve a francia kormányon át mindenkit lehallgatott. Az NSA vezetésének már le is kellett mondania.

  • Sós Tamás szocialista képviselő szerint a "populista" rezsicsökkentés miatt 22 borsodi településen szűnt meg a szemétszállítás, mivel annyira ráfizetéses a szolgáltatás. 

  • A PM-es Karácsony Gergő azt írja, kiforgatta a jobboldali a sajtó a szavait, de ezt nem hagyja annyiban:

    Tegnap nyilatkozatot kért tőlem a HírTV a bajai videó ügyében. Elmondtam, hogy szerintem ennek a hitelességét a nyomozóhatóságnak kell ellenőriznie. Ezt le is adták de előtte viszont azzal vezették fel a riportot, hogy szerintem hiteles a felvétel. Aztán ezt átvette a teljes jobboldali média. Kedves jobber sajtó: küldjük a helyreigazítást, ha nem megy, akkor pedig találkozunk a bíróságon.

  • Munkahelyvédelemről és a munkaalapú társadalomról beszél egy olyan párt képviselője, akik megszüntették a rugalmas nyugdíjbavonulás lehetőségét. És megnyugvással hallgat arról, hogy 738.000 érintett emberből csak 11.000 tudta igénybe venni a szolgáltatásokat. A „maradéknak″ több mint fele 55 év feletti, akik mehetnek a levesbe...

  • Sós Tamás az előbb lepopulistázta a rezsicsökkentést, mely szerinte valójában csak az árak növekedését eredményezi, és megnehezíti a közszolgáltatásokat. Az MSZP azonban hivatalosan támogatja a rezsicsökkentést, a múlt héten testületileg meg is szavazta az újabb 11 százalékos hullámot. Akkor hogy is van ez?

  • Illés államtitkár ismét kitett magáért... indirekt módon lehülyézte a karzaton ülő fiatalokat egy szerencsétlen mondattal, de mire rájött, hogy mit beszél, addigra már késő volt.... Sok virágcsokorral tartozik megint Illés Zoltán.

  • Olvasgasson a martfűi szemétről!

    mialatt Illés Zoltán alkalmatlan polgármesterről és a populizmus pozitív jelentéséről kiabál.

  • Ami azt is jelenti, közvetítésünk úgy nagyjából még fél óráig, a mostani blokk végéig fog tartani.

  • Mivel a legfőbb ügyésznek feltett kérdésekben nem lehet személyes jelenlétre kötelezni a válaszadót, ezért most Harangozó Tamás nem tudja Polt Péternek szegezni kérdéseit. A szocialista képviselő kiemeli, hogy a Hunvald-ügyben a bíróság burkoltan kritizálta a legfőbb ügyészség munkáját, és ami még durvább, a most vád alá helyezett Meggyes Tamás egykori esztergomi polgármester azzal vádolta a vádhatóságot, hogy rendszeresen politikai megbízásokat teljesít.

  • A Polt Pétert helyettesítő Belovics Ervin jogerős döntések hiányában nem akar válaszolni a felvetett kérdésekre.

  • Gaudi-Nagy Tamás olyan zöld fűzős ingben emelkedik szólásra, mintha csak egy Gojko Mitic-filmből lépett volna ki. A jugoszláv western-hangulatot erősíti az ősviselet mellé hordott csillogó karóra is.

  • A szélsőjobboldaliak minden héten új laptop-matricával jelennek meg a Parlamentben, Dúró Dóra most "Méhében él a nemzet" feliratot bírt felragasztani.

  • Dániel Péter után nyúl a fasizmus

    180 nap közmunkára és a perköltségek megfizetésére kötelezte a bíróság Dániel Pétert Wittner Mária fideszes képviselő, 56-os egykori halálraítélt leprostizásáért. Dániel ennek örömére ismét leprostizta:

    Wittner Mária továbbra is egy ócska, politikai prosti, egy gonosz, köztörvényes, árpádsávos némber marad. Én pedig szabad ember maradok, aki felett szerencsére már nincsen hatalma Orbánék hitvány, jogtipró diktatúrájának.

  • Ma a legfőbb ügyész Meggyes Tamás (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését kérte. Az érintett képviselő politikai nyomásról beszélt már korábban is, ha ebből ügy lesz.... Az lett. Kíváncsi vagyok, hogy a frakció kiadja-e, illetve ki és mit akar befolyásolni, amikor a kormányzati politika nyomást gyakorol az ügyészségre...

  • Nem minősíthetem a bíróságok ítélkezési gyakorlatát.

    Állítja Navracsics Tibor, aki úgy tűnik, már nem emlékszik a régi szép időkre, a visszamenőleges hatályú jogalkotásra és az alaptörvény negyedik kiegészítésére!

  • Mert ha jól halljuk, ugyanazt a beszédet mondta el a bajai videohamisítási ügyben, mint főnöke. Vagy mégsem? Hiszen elhangzik az is, hogy "a baloldalról lehullt az álarc" - ez nem szerepelt a frakcióvezető napirend előtti felszólalásában.

  • legalábbis a Századvég friss felmérése szerint. A teljes lakosság 4-4, a biztos szavazók 5-5%-a választaná őket.

  • A devizahitelesek megoldandó problémáját már régóta csak nézegeti a kormány. Annyit tudtak tenni, hogy akik eddig is fizették a törlesztőrészletet, azokat kimenekítették az árfolyam csapdából. Abból a slamasztikából, ahova éppen a fideszmaffia lökte az országot: mára elfogadottá vált, hogy tartósan 300 forint felett legyen az euró és így lehetetlenné váljon a törlesztőrészletek rendszeres megfizetése. Így aztán a következő lépésként nem csoda, hogy a lelkiismeret-furdalás miatt hozzáláttak a háztartási költségek erőszakos csökkentéséhez és elindították a lavinát... Mi tehet még ez a kormány, hogy még kiszolgáltatottabbá tegyenek százezreket? Rizsacsökkentésre vár ez az ország!

Rovatok