Index Vakbarát Hírportál

Ma döntenek a reklámadóról

2014.07.04. 09:14
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az ülés a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Elsőként Schiffer András szólal fel, az LMP frakcióvezetője szerint Orbán egyetlen arra vonatkozó érvelése sem volt igaz, hogy miért nem kell támogatni Jean-Claude Junckert. Neki csak az volt a baj, hogy a saját önkényuralmi törekvéseit gátolhatja Juncker, ehhez képest Juncker jelölése azért probléma, mert korrupciós és lehallgatási botrányba keveredett hazájában. Ő az Európai Offshore Lovagrend Nagymestere. Juncker a kettészakadás jelképe, ami elszakítja a magországokat az új tagországoktól.

  • Szijjártó szerint az Európai Bizottság jelölésével kapcsolatban mindig is világos volt a Fidesz álláspontja. Hozzátette, hogy egy demokráciában lehetnek többségi vélemények és kisebbségi vélemények is. És ahogy Schiffernek is lehetett véleménye szabadon mindenről, úgy a Fidesznek és Orbánnak is lehet. 

  • 25 évvel ezelőtt rendezték meg Sopron mellett a páneurópai pikniket, ami határáttöréssé alakult - olvassa Firtl. A KDNP-s politikus a szabadság beteljesítéséről emlékezik meg, recsegő-ropogó rendszerről, történelmi jelentőségről, a határok végleges eltűnéséről beszélve. 

  • A vasfüggöny lehullásának 25. évfordulójának, és párttársa felszólalásának alkalmát megragadva elmondta, hogy az egyesült Európa nem lenne, ha nem küzdünk meg a kommunistákkal. A magyarok mindig is európaiak voltak, hiába dolgoztak a kommunisták az ellenkezőjén. Novák Előd végig kommentálja az egészet. Schiffer röhög.

  • Szijjártó felszólalását végigkommentálja Novák Előd, jobbikos képviselő. Szijjártó arról beszél, hogy Magyarországnak élen kell járnia Európa megerősítésében.

  • Az elvándorlás Magyarország egyik legnagyobb problémája, hívja fel a figyelmet a jobbikos képviselő Magyarország egyik legnagyobb problémájára. És felteszi a kérdést, mikor akar önkritikát gyakorolni a kormány. Farkas szerint a kormány úgy tekint erre a problémára, mintha nem létezne, és csak az ellenzék hóbortja lenne. Pedig az adatok riasztóak. 

  • Dr. Czomba Sándor, fideszes államtitkár szerint senki nem tudja megmondani, hogy hány ember migrált az országból. A KSH csak az egy éven belüli mozgásokat látja. Azokat pedig sikerült megállítani. A migránsok nem innen menekülnek, hanem a befogadó országok munkaerőhiánya szívja el őket. 

  • az MSZP-s képviselő szerint nem lett kiszámíthatóbb, kiérleltebb a törvényhozás az új kormányban. Ehhez képest az önrendelkezéssel, szabadsággal csak a Fidesz akar élni, de a meghozott törvények nem szolgálják a közjót. Az pedig, hogy L. Simon nem ismeri a saját maga által benyújtott törvényt, az méltatlan. Eleve a Fidesz csak a saját önös érdekeinek megfelelően módosítgatja a törvényeket, ahogy a reklámadónál is.

  • Rétvári Bence szerint Tóbiás csak pártelnöki beszédet mondott. És egyébként is a kormány az országgal foglalkozott, az MSZP pedig csak saját magával az elmúlt időszakban. Hozzátette, Pakssal kapcsolatban az MSZP véleménye azután változott meg, hogy már nem tudott belőle annyi pénzt kiszedni. Majd elsorolta, mi mindent csinált a kormány az ország érdekében, a foglalkoztatás rekordmagas, az infláció rekordalacsony, de egyébként is mindenben leelőzte az MSZP-kormányok teljesítményét.

  • Harmadszor mondhatnak ítéletet a politikusokról a választók ősszel: kétszer már megtörtént, az ellenzék pedig elégtelent kapott. És hogy ennek mi volt az oka? Például az, hogy a kormány sem a multiktól, sem a bankoktól nem ijed meg. A devizahiteleseket is éppen megmenti a kormány. A rezsicsökkentésről nem is beszélve: folytatódni fog, szeptemberben a villamosenergia, októberben a távhő fogyasztói ára fog csökkenni. Érdekes adat: az emberekről lenyúzott újabb bőröket körülbelül ötször említette meg a fideszes politikus a beszéde alatt.

  • Tállai András államtitkár szerint a kormány folytat minden jót. Államadósság csökkentése, költségvetési deficit szinten tartása, állami tulajdon visszavásárlása, energiaárak csökkentése – ezeket csinálja a Fidesz, szemben a szocialista kormányzás nyolc évével. A devizahitelesek problémáját is megoldja a kormány ma. 

  • Répássy Róbert államtitkár a devizahitelesek dolgát rendezni kívánó ma tárgyalt törvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy a kölcsönt nyújtó pénzintézeteknek az állammal szemben kell pert indítani, ha valamivel nem értenek egyet. Így az államnak kell megvédenie azt a vélelmet, amit a Kúria kimondott, hogy az egyoldalú szerződésmódosítások érvénytelenek voltak. Tehát olyan perek várhatók, ahol a bíróság előtt a bankokkal szemben a hitelesek érdekeit kell képviselni. Ezek a jogi képviselők a közérdeket fogják védelmezni, ami nagyon szép feladat. 

  • Mengyi Roland fideszes politikus szerint csak a Fidesz mer kiállni a magyarok érdekeiért a bankokkal szemben, a szocialista kormányok. Egyébként is a Gyurcsány-kormány ideje alatt nőtt száznegyvenszeresére a devizahitel-állomány.

  • Elkezdődött a napirend szerinti pontok tárgyalása, elsőként a Kúria devizahitelekről szóló jogegységi döntése nyomán szükségessé váló törvénymódosításé. Ezt a reklámadó vitája követi. A közvetítést most lezárjuk, a végszavazások délután lesznek, azokkal külön cikkekben foglalkozunk majd.

Rovatok