Index Vakbarát Hírportál

Eddig 12-en jelentkeztek be Navracsics helyére

2014. december 19., péntek 14:21

Újabb pártokat vett nyilvántartásba a februári veszprémi időközi országgyűlési képviselőválasztásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén, ezzel már tizenkettőre nőtt a választáson jelöltet állítani szándékozó pártok száma, írja az MTI.

Jelen állás szerint indul a választáson a

A függetlenként induló jelölteknek nem kell regisztráltatniuk magukat a választásra. A baloldali ellenzék közös jelöltje, Kész Zoltán például függetlenként indul. Érdekes ugyanakkor, hogy az MSZP mégis nyilvántartásba vetette magát.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi megbízatás és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-i hatállyal lemondott - a Fidesz-frakcióban betöltött - országgyűlési mandátumáról.

Az NVB február 22-ére tűzte ki az időközi választás időpontját. Az ajánlásokat január 5-től gyűjthetik az indulni szándékozók. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, az ajánlásokat január 19-én 16 óráig kell leadniuk a választási bizottságnál.

Rovatok