Index Vakbarát Hírportál

Mocsaiék miatt a Sportkórházat átköltöztetik a Honvéd mellé

2016. május 13., péntek 07:59

Nem szűnik meg, de elköltözik a Sportkórház, mégpedig a Honvédkórház mellett húznak fel neki egy új épületet, írja a Magyar Idők. „Már elkészült az a kormány-előterjesztés, amely szerint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ angyalföldi, Róbert Károly körúti telephelyére, egészen pontosan a Honvédkórház mellé húznak fel egy vadonatúj épületet az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) számára" - írja a lap.

Az már az előző év végén eldőlt, hogy a Mocsai Lajos rektorrá választásával terjeszkedésbe kezdő Testnevelési Egyetem (TE) kitúrja a Sportkórházat az Alkotás úti épületekből. A TE-nek kapóra jött és a fejlesztése azután gyorsult fel, hogy tavaly ősszel kigyulladt és leégett az egyetem sportcsarnoka.

A Magyar Idők azt írja, a TE mellett az Alkotás úton egy oktatási központ épülne, a leégett csarnok helyére pedig egy ötvenméteres fedett uszoda, „a Csörsz utcai sporttelep BAH-csomópont felőli oldalán pedig multifunkcionális sportcsarnok épülne". 

A Csörsz utcai lakói korábban fellázadtak Mocsaiék terjeszkedése ellen, ugyanis eredetielg három épületet is felhúztak volna a Hegyalja út és a Csörsz utca közötti háromszögbe. A lakók sikerrel jártak, így lett a három épületből végül csak egy.

A volt kézikapitány rektorrá választásához egyébként még a felsőoktatási törvényt is megváltoztatták.

Rovatok