Index Vakbarát Hírportál

Az emberek arra kérték a Fideszt, hogy segítsen nekik facebookozni

2016. december 14., szerda 07:05

Megkérdeztük Simonka Györgytől, hogy mit gondol az ügyében zajló nyomozásról, a párttársától érkező támadásról és a Fidesz-szimpatizánsokat kommentháborúkra felkészítő fideszes hírlevélről. Kemény válaszokat kaptunk.

A hétvége híre volt, hogy kiszivárgott egy fideszes hírlevél, amiben jó tanácsokkal látták el a kedvenc kormánypárti képviselőjüket megvédeni szándékozó embereket. A Békés megyéből a parlamentbe jutó Simonka György azért szorult a választói védelmére, mert kiderült, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. 

Szintén a hétvége fejleménye volt, hogy Simonkát egy párttársa is keményen kiosztotta a Facebookon. "Te, úgy látszik, nem ezt az utat választod, hanem a megosztást. Az a politika, amit te képviselsz, csak az irigység fokozásához, az emberek megosztásához és vezet" - kommentelte Simonka egyik Facebook-albumához Alt Norbert, a gyulai Fidesz elnöke.

Ezek után megkérdeztük Simonkától, hogy 

Az ügyében zajló nyomozás(ok)ról

Röviden összefoglalva, Simonka az ellene zajló nyomozás tényét sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, azonban az Indexnek küldött válasza ennél sokkal részletesebben körüljárja a témát. Olyannyira, hogy akár úgy is lehet azt értelmezni, hogy több nyomozás is zajlik az ügyében, vagy zajlott korábban: 

"Nekem arról van tudomásom, hogy az Együtt politikusai rendszeresen feljelentenek mindenféle mondvacsinált ügyekben, és természetesen ezekben a feljelentésekben az illetékeseknek vizsgálatot kell folytatniuk, és én rendszerint a sajtóból, vagy már csak akkor szerzek ezekről tudomást, amikor kiderül, hogy alaptalanok és megszüntetik őket. Ezekben az esetekben sajnos mást nem tehetek, minthogy én is feljelentést teszek rágalmazásért" - írta a politikus. 

A gyulai Fidesz elnökének kommentjéről

Simonka egyetért Marjai János György, Battonya polgármesterének véleményével, amely Simonka szerint a következő: 

Felháborító, amit Alt Norbert, Gyula alpolgármestere megenged magának, hogy a térségünk településeit, valamint azok vezetőit tartja felelősnek azért, mint ahogy azt ő mondja, ezeken a helyeken a fű sem nő, mert ezek a településvezetők csak ücsörögnek, és meg sem mozdulnak.

Simonka ezután leszögezte, hogy Alték "nem jól értik, vagy nem akarják érteni a probléma lényegét". A képviselő szerint arról van szó, hogy a közelmúltig Dél-Békés kapta a legkevesebb pénzt, pedig ez a leghátrányosabb helyzetű régió.  "Ezzel szemben Gyula a Békés megyei városok között a legtöbb pénzt kapta, pedig már akkor is a legfejlettebb volt. Ez nem igazságos, még akkor sem, ha mára ez az arány javult valamelyest" - írta. 

A politikus szerint az lenne igazságos, ha a Gyulánál fejletlenebb települések több támogatási forrást kapnának. "Ez nem politikai kérdés, hanem területfejlesztési vita.

Pontosan olyan, mint amikor polgármester úr a tavasszal az ellen lobbizott, hogy a Gyulánál fejletlenebb települések ne indulhassanak kedvezőbb helyzetből a területfejlesztési pénzek pályáztatásánál, például a dél-békési és a sarkadi kistérségek ellen.

- fogalmazott meg egy nem túl pozitív vádat Alttal szemben Simonka, aki hozzátette: "Én a saját körzetem érdekét határozottan megvédem, akár tetszik ez polgármester úrnak, akár nem".

Az emberek és a Facebook kapcsolatáról

Simonka végül a kiszivárgott hírlevéllel kapcsolatos kérdéseinkre reagált. Azzal kezdte, hogy több zárt Facebook-csoportnak a tagja, ahol a többiek tájékoztatása céljából bárki bármit megoszthat. 

Ez a baráti közösség egy része arra kérte a stábot, hogy segítsenek abban, hogy elmondhassák a véleményüket, a másik része pedig azt kérte, hogy nehogy elharapózzanak az indulatok, csak olyan kommentek jelenjenek meg, amely tűri a nyomdafestéket, és tudomásom szerint egy kolléga vállalta, hogy összegyűjti az eddigi hozzászólásokat, melyeket, ha akartak használtak, ha nem, nem.

Vagyis Simonka elismerte, hogy egy fideszes munkatársa állította össze a kommentháborúban munícióként szolgáló hírlevelet. 

De kifejezett kérés volt, hogy mindenki szigorúan az igazságot mondja, ahogy ő azt látja.

- zárta az Indexnek küldött válaszát a képviselő. 

Rovatok