Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a kokainos gázoló ellen

2017. augusztus 14., hétfő 10:34

Az ügyészség vádat emelt T. Klára Petra ellen, aki kokainos befolyás alatt elgázolt egy 86 éves férfit Zuglóban tavaly novemberben, majd segítségnyújtás nélkül továbbment. Az elütött idős férfi a helyszínen meghalt. A nőt két órával később egy szépségszalonban találták meg a rendőrök, éppen műszempillát csináltatott.

A 25 éves étteremlánc-tulajdonos korábban azt nyilatkozta, nem vette észre, hogy
elsodorta a Füredi úton, az álló troli takarásából kilépő idős férfit. A csattanást nem hallotta, mert a kocsiban hangosan szólt a zene.

Szó sincs arról, hogy szándékosan cserbenhagytam őt, hívő ember vagyok, nem egy megátalkodott gonosztevő. Súlyos tanulópénzt fizetek a hibámért, de a kokainnak nincs köze hozzá

– nyilatkozta a nő.

Az ügyészség azonban nem így látja, mint a vádiratból kiderül, a gyalogos észlelését objektív körülmény nem gátolta, a gázolás féktávolságon kívül történt.

A vádlott a gyalogost a kokain vezetési képességet hátrányosan befolyásoló hatása miatt nem észlelte.

A vádirat szerint a nő józan állapotban képes lett volna lefékezni az idős férfi előtt, ezért őt halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetéssel, valamint segítségnyújtás elmulasztásával vádolják. Ráadásul a vád tárgya egy korábbi - tavalyi áprilisi -, szintén kokain hatása alatt elkövetett járművezetés vétsége is.

Rovatok