Index Vakbarát Hírportál

Eltávozást kapott a házi őrizetből M. Richárd, a Dózsa György úti baleset okozója

2018. június 21., csütörtök 06:10 | aznap frissítve

Tíz hónapja házi őrizetben van a Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárd, aki most eltávozásra kapott engedélyt nagymamája temetésére, írja a Blikk. A férfi vezette azt a Mercedest, amely tavaly májusban egy Citroënnel ütközött a Dózsa György úton.

A balesetben ketten haltak meg a Citroën utasai közül, egy 37 éves és egy 23 éves férfi. A Mercedest vezető M. Richárdról kiderült, hogy a jogosítványát már korábban elvették, a baleset előtt kokaint fogyasztott, korábban pedig a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt. Nemcsak a Mercedes sofőrje ellen, de a Citroënt vezető férfival szemben is eljárás folyik közúti baleset gondatlan okozásának gyanújával, amiért kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. 

M. Richárdot  a lehető legszigorúbb körülmények között tartják házi őrizetben. Lábán nyomkövető van, és mindössze pár méterre távolodhat el otthonától, amikor leviszi a szemetet. Veleszületett szívbetegsége miatt többször is kérte, hogy orvosi kezelésekre kijárhasson, de az utóbbi időben már erre sem kapott engedélyt, miután korábban egy orvosi vizsgálat után nem haza, hanem egy budai étterembe ment, amire nem volt engedélye.

A férfi ügyvédje azt mondta a Blikknek: M. Richárd most engedélyt kapott arra, hogy nagymamája temetésére elmenjen.

Frissítés délben: A Budai Központi Kerületi Bíróság augusztus 21-ig meghosszabbította M. Richárd házi őrizetét és fenntartotta mozgásának nyomkövetővel történő ellenőrzését.

Rovatok