Index Vakbarát Hírportál

A rendelőintézeteknek kell megszervezniük a mintavételt

2020. május 7., csütörtök 07:40

A járó és a fekvő betegeket ellátó intézményeknek maguknak kell levenniük vagy megszervezniük a mintavételt az orvosi beavatkozáshoz szükséges koronavírus-teszthez, írja a Népszava a birtokába jutott eljárásrend alapján. 

Kásler Miklós múlt csütörtökön rendelte el, hogy május 4-től újraindul Magyarországon az egészségügyi ellátások nagy része, így a háziorvosi és a fogászati ellátás, a szakrendelések, az egynapos ellátások, a transzplantációk és a magánszolgáltatások is.

A betegeknek előzetesen telefonon kell időpontot kérnie, majd az épületbe való belépésekor kötelező elővizsgálatot tartani, ahol meg kell mérni a beteg lázát, kézfertőtlenítést kell végezni, ki kell tölteni a járványügyi kérdőívet és védőmaszkot kell biztosítani neki.

A Népszava információi szerint a védőruhát az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, míg vizsgálathoz szükséges mintavevő csomagokat a megyei kormányhivatalok biztosítják az intézményeknek.

Az egészségügyi intézmények újraindulásáról Müller Cecília is részletesen beszélt az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján, mi pedig ebben a cikkben foglalkoztunk vele részletesebben.

Rovatok