Index Vakbarát Hírportál

Szász János visszakapta a lefoglalt adathordozókat

2021. február 12., péntek 21:44

Visszakapta az adathordozóit Szász János – közölte az RTL Híradó. A rendező írásos nyilatkozatban közölte: csütörtökön felajánlotta a rendőröknek, hogy átadja azt az anyagot, amelyet a műtétekről forgatott le, és a rendőrök ezt átvették tőle. 

Az anyag átadása miatt ugyanakkor Szász Jánosnak és családjának visszaadták a lefoglalt adathordozókat.

Ügyvédje azt mondta: a leforgatott film vélhetően a rendőrség raktárában marad addig, ameddig a büntetőeljárás le nem zárul.

Szász János szerint a rendőrökön kívül a műtét szervező alapítványnak is birtokában van a leforgatott anyag, mivel a másolatát nekik is átadta.

Az alapítvány már korábban is elismerte, hogy jogvitában állnak a rendezővel. Vezetőjük, Pataki Gergely úgy nyilatkozott, hogy

nincs olyan dokumentumfilm, amelyet Szász János vagy az általa képviselt vállalkozás csinált.

Hozzátette: a rendező elsődleges feladata a műtét orvostudományi dokumentációja lett volna, de mivel egyelőre még nem kaptak meg minden felvételt, ezért egyelőre nem tudnak tudományos publikáció készíteni a műtét dokumentációja alapján. 

pataki Gergely Megerősítette továbbá azt a korábbi nyilatkozatot is, miszerint az ikrek szülei visszavonták A Szász Jánosnak a forgatáshoz adott beleegyezésüket.

Szász Jánosnál a hatóságok a múlt héten tartottak házkutatást.

Rovatok