Index Vakbarát Hírportál

Cserhalmi György vihart kavart, Biden és a tálibok is ünnepelnek, kicsöngettek a maszkoknak

2021. szeptember 1., szerda 20:59

A nemzet színésze emlékezetes székfoglalót mondott a Magyar Művészeti Akadémián, amelynek visszhangját ő maga is rendkívül szórakoztatónak találja. Az amerikai elnök sikeresnek nevezte a kivonulást Afganisztánból, amellyel a tálibok is maradéktalanul egyetértenek. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írt az Index szerdán.

Cserhalmi György kritikus hangvételű székfoglaló beszédet mondott a Magyar Művészeti Akadémián, és a hatás nem is maradt el. „Annyira betojtak, hogy elhatárolódtak a beszédemtől. Azóta röhögök” – mondta el a nemzet színésze az Indexnek. 

Maszkok nélkül, reménykedő pedagógusokkal indult a tanév. Az Index videójában szülők beszéltek arról, milyen az iskolakezdés a negyedik hullám árnyékában, riportunkban pedig pedagógusok szólaltak meg az első becsengetés napján. Bővebben itt!

Joe Biden beszédében a legjobb döntésnek nevezte az afganisztáni csapatkivonást, az amerikai elnök szerint rendkívül sikeres volt a mentőmisszió is. Miközben a tálibok ünnepelnek, az elnök új korszakról beszél, és a katonai beavatkozások helyett Kínára és Oroszországra koncentrálna. Részletek itt!

Elindult a színházi szezon, a Pinceszínház is megkezdi működését az új direktor, Sztarenki Pál igazgatásával. Közben egy másik színház, a szakma és a közönség által is elismert, ám állandó játszóhellyel nem rendelkező műhely, a k2 lehet, hogy nyolc év után bezár. Egy politikai felhangoktól sem mentes játszma részletei az Indexen.

Csütörtökön az angol válogatott ellen vív csoportrangadót a magyar nemzeti tizenegy, mi pedig megnéztük, milyen esélyei vannak csapatunknak arra, hogy kijusson a katari vb-re. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nehéz mindenre felkészülni, de a válogatott már bebizonyította, hogy képes félelem nélkül játszani. Bővebben itt!

Annak ellenére hogy négyezer eurós büntetésre számíthat az, aki lemászik Párizs háromszáz kilométer hosszú katakombarendszerébe, a Halál Birodalmában naponta rendeznek szeánszokat, orgiákat és színházi előadásokat az okkult és művészetkedvelő csoportok. Az Index Járdasziget blogja a hírhedt labirintusban kalandozott.

FEMINA: 82 éve ezen a napon tört ki a II. világháború. Az emberiség egyik legszörnyűbb időszakát ritkán látott fotókon mutatja be a Femina.

DÍVÁNY: Mitől olyan ínycsiklandók a reklámokban az ételek? Igaz, hogy motorolajat használnak juharszirup helyett, és hajsütővel teszik kívánatosabbá a bacont? A Dívány Urbányi Ferenc food stylisttal beszélgetett.

NAPI.HU: A legtöbb közgazdász egyetért abban, hogy küszöbön állhat a hitel- és államadósság-válság. A Napi.hu több szakértőt is megkérdezett a kérdésről, valamint arról, mi vár Magyarországra, ha már Matolcsy György jegybankelnök is több cikkben jelezte, hogy nagy összeomlás jöhet.

Rovatok