Index Vakbarát Hírportál

Aggasztó oltottsági adatok, rejtélyes Orbán-poszt, pártelnök és csapatkapitány karanténban

2021. szeptember 4., szombat 20:55

Bár a kötcsei pikniken elhangzott, hogy Magyarország az oltásoknak köszönhetően működik, az Index által megszerzett teljes átoltottsági adatsor alapján van ok az aggodalomra. Elveszített Michelin-csillagok nyomában jártunk, Szalai Ádám és Gyurcsány Ferenc is koronavírusos lett, az ország pedig a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készült. Erről írt az Index szombaton.

Orbán Viktor rejtélyes posztja adta meg a kezdőlökést a kötcsei pikniknek, később aztán kiderült, hogy a kormányfő imázsépítésbe kezdett. A kormánypárt holdudvarának találkozóján elhangzott, hogy Magyarország működik, biztos pont, még egy világrend nélküli világban is. Részletek itt és itt!

A hazai szerveknél nem jártunk sikerrel, de az európai járványügyi központtól sikerült megszereznünk a teljes hazai átoltottsági adatsort. A számokból az derült ki, hogy egyáltalán nem megnyugtató a helyzet a negyedik hullám küszöbén.

Az angoloktól elszenvedett vereség után jelentették be, hogy Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya koronavírusos, így nem lehet ott a következő világbajnoki selejtezőkön. Pedig vasárnap egy felpaprikázott albán válogatott várja a nemzeti tizenegyünket. Bővebben itt!

Gyurcsány Ferencnek is karanténba kellett vonulnia, miután két oltás sem védte meg a koronavírus-fertőzéstől. A Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-posztjában a tüneteiről is beszámolt.

Holnap kezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, mi pedig összegyűjtöttük, mit kell tudni a budapesti katolikus világeseményről. Miről szól, hogyan indult, és mikor érkezik Ferenc pápa? Kiderül az Index összefoglalójából.

Elveszítette két Michelin-csillagát az Onyx étterem, számukra mégsem ez volt a legnehezebb az elmúlt két évben. Niszkács Anna ügyvezető az Indexnek adott exkluzív interjújában beszélt a megpróbáltatásokról és az újrakezdésről.

FEMINA: Milyen volt a gladiátorok szexuális élete? Az ókori nők rajongtak az erős és bátor gladiátorokért, akiket nemcsak a harctéren, hanem az ágyukban is szerettek volna látni. És ezért még fizetni is hajlandók voltak. A harcosok szexuális életéről a Feminán olvashat bővebben.

DÍVÁNY: A legjobb családban is előfordul, hogy két ember különböző elveket vall valamivel kapcsolatban, a koronavírus pedig új terepet teremtett ennek. A Dívány cikkéből kiderül, hogy kellene  kezelni egy ilyen helyzetet egy párkapcsolatban.

AZ ÉN KUTYÁM: Thaiföld nemzeti kutyája ősi titkokat őriz. A különleges szőrzettel rendelkező thai ridgeback még a kobráktól sem riad vissza hazájában, Az Én Kutyám cikkében erről olvashat.

Rovatok