Index Vakbarát Hírportál

A Momentum tervez, a polgármester válaszol, az új vakcina készül

2021. szeptember 7., kedd 21:24

A Momentum Kampányhajrá néven rendezett eseményén jártunk, Kecskemét polgármesterével nagyinterjút készítettünk, ahogy a Testnevelési Egyetem új rektorával is. Indiában új vakcinát fejlesztenek, a legnagyobb német pénzintézet ellen pedig nyomozás indult. Napi hírösszefoglaló az Indexen.

FEMINA. Eva Braun húgának Hitler választott férjet: Gretl Braun a kegyetlen Waffen-SS-parancsnoknak mondott sírig tartó igent. A náci vezető körébe tartozó hölgyek közül sokan remélték, hogy szert tesznek egy befolyásos férjre. Így volt ezzel Gretl, Eva Braun húga is, de nem a saját választása volt, ki legyen a párja. Hitler szemezgetett számára a saját köreiből: fiatal párttagok, katonatisztek és SS-tagok közül. Erről a Femina cikke ír bővebben.

DÍVÁNY. 60 balhés kamaszt fogadott be és nevelt fel egy férfi: „Mindenki megérdemli, hogy otthona legyen”. A brooklyni Guy Bryant eleve a gyermekvédelemben dolgozott, de egy ponton nem akármire szánta el magát: megnyitotta az otthonát olyan, zaklatott életet élő tinédzserek előtt, akiknek nem volt hol lakniuk. A Dívány cikkéből kiderül, hogyan alakult a gyerekek sorsa.

További híreinket ide kattintva olvashatják el.

Rovatok