Index Vakbarát Hírportál

Újabb buszon nem lehet majd bliccelni Budapesten

2021. szeptember 27., hétfő 15:19 | aznap frissítve

Tovább folytatódik az első ajtós felszállási rendű járatok bővítése. Szombattól hétvégenként csak az első ajtót lehet felszállásra használni a IV. kerület és a Keleti pályaudvar között közlekedő 20E buszon − tájékoztat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Hozzátették: akinek nincs érvényes jegye vagy bérlete, a járművezetőtől tud vásárolni.

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt tudják ellenőrizni a jegyeket és a bérleteket.

Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK azonban továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be. Az elmúlt időszakban

vezették be a hétvégékre az első ajtós felszállási rendet. A csepeli buszokra pedig már hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni.

A Budapesti Közlekedési Központ az ősz folyamán folytatja az első ajtós felszállási rend kiterjesztését − olvasható a közleményben.

Rovatok