Index Vakbarát Hírportál

A náci karlendítő alpolgármester sajnálja, mélységesen elítéli az antiszemitizmust

2021. október 7., csütörtök 19:08 | aznap frissítve

Farkas Péter Barnabás bocsánatot kért a náci karlendítése miatt, és közölte, mélységesen elítéli az antiszemitizmust.

Ózd jobbikos alpolgármesteréről több 2018-as fénykép is megjelent, amelyeken náci karlendítést imitál Lengyelországban, Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban, mégpedig egy zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt.

A politikus először azt állította, csak integet az ismerőseinek, majd részegségre hivatkozott, végül lemondott alpolgármesteri tisztségéről. Farkas Péter Barnabás október 31-ig marad hivatalban, és bár csütörtökön tartották volna a tárgyalását az ózdi képviselő-testületben, az eljárás okafogyottá vált lemondását követően.

Az indokom az volt, hogy elismertem, vállalhatatlan alpolgármesterként az a botrány, amely kialakult a megjelent fényképekkel kapcsolatban

– mondta az RTL Híradójában, hozzátéve, hogy Ózd korábbi alpolgármestere, Fidrus Péter (akiről szintén készült kompromittáló kép a már említett utazáson) nagyban hozzájárult ahhoz, hogy országos hír legyen a fotókból.

Farkas Péter Barnabás szerint elődje csak eszköz volt ahhoz, hogy a baloldal újra erőt kapjon a képviselő-testületben.

Mélységesen sajnálom azokat a fényképeket, amelyek kikerültek, semmilyen ártó szándék, semmilyen antiszemita elképzelésem nem volt. Mélységesen megvetem az antiszemitizmust, és bocsánatot kérek azoktól, akik sértve érzik magukat, akiket megsértettem. Ami történt, összeesküvés volt az összefogás ellen

– mondta a politikus.

Rovatok