Index Vakbarát Hírportál

Tarlós István gondolkodott rajta, hogy beperelje Karácsony Gergelyt

2021. december 4., szombat 10:49

Tarlós István szerint Karácsony Gergely félre akarja vezetni a közvéleményt, amikor szándékosan olyasmit sejtet, ami nem igaz. A volt főpolgármester hangsúlyozta, utódja alátámasztatlan véleményével szemben az a tény a döntő, hogy az ő idejében a Mocsárosdűlő egyetlen négyzetcentiméterének beépítéséről sem született sem közgyűlési előterjesztés, sem határozat.

Kénytelen vagyok úgy fogalmazni, hogy a főpolgármester megint felvette a menekülő róka pozíciót

– mondta az Indexnek Tarlós István arra reagálva, hogy pénteken Karácsony Gergely azt írta a Facebookon, hogy elődje idején az egész Mocsárosdűlőt tele akarták építeni.

Mint ismert, pénteken egy olyan hangfelvételt tett közzé az Anonymus-maszkos alak, amelyen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője a Mocsárosdűlő beépítéséről tárgyalt. A főpolgármester erre reagált azzal az állítással, hogy Tarlósék teleépítették volna a területet, míg ő annak 70 százalékát megvédte.

Karácsony Gergely valószínűleg keveri a beépítést és értékesítést a szabályozási tervvel

– vélekedett minderről Tarlós István, és kifejtette, hogy a szabályozási terv elkészítése a kerület törvényi kötelezettsége, és ezzel kapcsolatban – mivel a tulajdonos nagy részben a főváros – valóban történt egyeztetés főépítészi szinten az ő főpolgármestersége alatt, de akkor még a kerület sem akart és nem is támogatott semmilyen beépítést.

Ennek a szabályozási tervnek azonban semmi köze ahhoz, amit Karácsony Gergely mondott, mert az én főpolgármesterségem kilenc évében a Mocsárosdűlőnek sem a beépítéséről, sem az értékesítéséről nem született nemhogy közgyűlési határozat, de még előterjesztés sem.

Tarlós István azt is hozzátette: mivel most már szinte hetente mond a főpolgármester súlyos valótlanságokat az ő időszakáról, ezért fontolgatta, hogy előbb-utóbb bepereli Karácsonyt. „Gondolkodtam rajta, hogy bepereljem, de mivel nagyon rafináltan fogalmaz, nem vagyok benne biztos, hogy konkrétan tetten érhető lenne a direkt hazugság” – fogalmazott a volt főpolgármester, és hangsúlyozta:

Azért nagyon ravasz Karácsony, mert nem expressis verbis fogalmaz meg tényszerűen valami történést, hanem szándékosan nagyon homályosan sejtet valamit, ami nem igaz, és amit nem is tud semmivel alátámasztani. Ez a rafinált rosszhiszeműség jellemzi a főpolgármester nyilatkozatait. Számomra teljesen egyértelmű Karácsony Gergely részéről a félrevezetési szándék

– tette hozzá az egykori városvezető.

Tarlós István szerint a főpolgármester most kihasítana egy jelentős területet a Mocsárosdűlőből, de közben eljátssza azt a végtelenül hamis trükköt, mintha az elődje idején az egészet be akarták volna építeni, és ebből ő a nagyobb részt megmentette volna.

Ez nagyon súlyos csúsztatás, mivel most úgy tűnik, beépítenék a terület 30 százalékát, az én időmben viszont egyetlen négyzetcentiméter beépítéséről sem született sem közgyűlési előterjesztés, sem határozat, és ez a tény a döntő

– húzta alá Tarlós István. A volt városvezető hozzátette:

Az is nyilvánvaló most már, hogy Karácsonyék tárgyaltak befektetőkkel, és a mi időnkben ilyen nem történt. Soha senki nem tárgyalt az én kilenc évem alatt a terület értékesítéséről.

Tarlós István arra is felhívta a figyelmet, hogy Karácsony Gergely 2014 és 2019 között fővárosi képviselőként a közbeszerzési bizottság tagja volt. „Nem hiszem, hogy lehetne ebből az időből olyan emléke, hogy mi értékesíteni szerettük volna a területet” – zárta szavait a volt főpolgármester.

(Borítókép: Tarlós István. Fotó: Czerkl Gábor / Index)

Rovatok