Index Vakbarát Hírportál

A miniszter fél napig úszik, a NASA pappal várja az UFÓ-kat

2021. december 25., szombat 19:57

Karácsony első napja sem maradt hírek nélkül, és ezúttal nem a fatüzeké volt a főszerep.

Karácsonyra megérkezett a hó – igaz, délutánra még csupán az ország keleti részére hullott. Az Index fotósa minden hitelt érdemlően kapta lencsevégre a havazást, és olvasva a fehér karácsonyról, eszünkbe jutott Sebastian Kurz, a bukott osztrák kancellár, aki – a sajtóhírek szerint – a napfényes Kaliforniába utazik, a Szilícium-völgybe, merthogy ott kapott állásajánlatot, és abban bízik, hogy az Amerikai Egyesült Államokból majd kimagyarázza magát a korrupciós vádak alól.

Újabb híres osztrák Amerikában

Az USA azonban másra is figyel, nem csupán arra, hogy érkezik hozzájuk még egy híres osztrák – Arnold Schwarzenegger színész és volt kaliforniai kormányzó most azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy veteránoknak vásárolt lakóházat –, hanem kiképzett egy papot, vagy a pap képezte ki a NASA tudósait, de mindenesetre együtt várják a földönkívüliek eljövetelét.

S hogy ennek mi lesz a vége, ki tudja, de az biztos, hogy jövőre már forgatják a Bán Mór regényfolyamából készült Hunyadi-filmsorozatot, és az első két rész rendezője az Indexnek adott először interjút. Ebben Robert Dornhelm arról is beszél, hogy évtizedeket dolgozott Hollywoodban, 1978-ban dokumentumfilmjét Oscar-díjra is jelölték.

A nullánál sokkal több

Az már csak hab a karácsonyi tortán, hogy a 0 eurós bankjegyen a keszthelyi Festetics-kastély épülete látható, ám mielőtt a szívünkhöz kapnánk, hogy csupán ennyire értékelnék a magyar múltat és valóságot, a bankjegyet 2022 februárjától meg lehet vásárolni, vagyis a hírnek és hírességnek ára van. Lesz.

S bizonyára sokan már lemondtak Serge Gelle madgaszkári rendőrminiszterről, miután hajótörést szenvedett, és a mentésére küldött helikopter is lezuhant, de ő fél napig úszott, és végül partot ért. A szerencsétlenségnek sajnos így is vannak halálos áldozatai.

A kutyusok is családtagok

A Femina tippeket ad családfakutatáshoz, és megismerhetünk négy fontos történelmi pillanatot, ami december 25-én történt, s ami megváltoztatta a világot.

Az Én kutyám pedig abban segít, hogy megtudjuk, hogyan tegyük maradandóvá a közös pillanatokat a kutyánkkal.

   

Rovatok