Index Vakbarát Hírportál

Szabadlábon Curtis testvére, ismét kiengedték a börtönből

2022. február 4., péntek 17:47

Harmadszorra is kiengedték a börtönből a rapper, Curtis testvérét, Sz. Lajost, akit a Katzenbach-gyilkosság elkövetésével gyanúsítottak meg.

A férfit a többi gyanúsítottal együtt tavaly májusban vették őrizetbe és tartóztatták le. Tavaly novemberig rács mögött maradtak: akkor rövid időre kiengedték, majd megint lecsukták őket. Aztán karácsonykor ismét kiszabadultak, de nem sokáig örülhettek, mert január 6-án megint letartóztatták őket, miután az ügyészség megfellebbezte a kiengedésükről szóló döntést.

Most megint kiengedték őket a börtönből, mivel a bírók úgy látták, hogy a szigorú kényszerintézkedés fenntartására már nincs szükség. Azonban az előzményekből kifolyólag a gyanúsítottak most már nem tudják, meddig maradhatnak szabadlábon.

Tragikomédia az egész

– vélekedett Zamecsnik Tamás, Sz. Lajos ügyvédje. Hozzátette: az ügyészség ismét fellebbezett, ezért egyelőre arra várnak, hogy a bíróság másodfokon is fenntartja-e a döntését.

Az ügyvéd azt is kifejtette, hogy szerinte semmi sem indokolja, hogy rács mögött maradjanak a gyanúsítottak.

Tanúkihallgatások már nem várhatók. Szökéstől sem kell félni, hiszen ügyfelem hat napig volt otthon nyomkövető nélkül, lett volna módja elmenekülni, de ő túl akar lenni ezen az egészen. Ez a csikicsuki kezd nevetségessé válni

– mondta a Blikknek a letartóztatásokról és kiengedésekről.

Sz. Lajost és két társát azzal gyanúsítják, hogy 2009-ben ők gyilkolták meg előre kitervelt módon az MTK egykori játékosát, Katzenbach Imrét. Az exlabdarúgó egy pénzmosási ügyben volt érintett az Eclipse Informatikai Zrt.-nél, nem sokkal a botrány kirobbanása után azonban eltűnt.

Holttestét csak 2020 végén találták meg az Eclipse-ügy miatt többéves szabadságvesztését töltő H. Attila baranyajenői birtokán. A férfi halálát a fejére mért ütés okozhatta.

Rovatok