Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a börtönből az Orbán Viktor megölését tervező csoport vezetőjét

2022. február 4., péntek 20:47

Négy hónap után kiengedték a börtönből P. Imrét, a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport tagját. A csoport tagjai bírókra, állami vezetőkre, közéleti szereplőkre, valamint kormánypárti és ellenzéki politikusokra adtak ki „halálos ítéletet”.

P. Imre korábban a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Ezred századparancsnoka is volt, később a 93. Háry László Vegyes Repülőosztály pszichológusa, a humán részleg munkatársa, majd a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének pszichológusa, a Pest Megyei Munkaügyi Központ családtámogató munkatársa, a Grafológiai Intézet megbízott szakpszichológia-oktatója, a Köztársasági Őrezred pszichológusa, laboratóriumvezetője.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: indítványt tettek a férfi letartóztatásának meghosszabbítására, ám a bíróság enyhébb, a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, bűnügyi felügyeletet rendelt el. A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése a fellebbezés miatt még nem végleges, erről várhatóan jövő héten döntenek. Ennek ellenére P. Imrét szabadon kellett engedni, nyomkövetővel a bokáján térhetett vissza otthonába.

Egy másik megszabott magatartási szabály szerint távol kell tartania magát a Facebook közösségi portáltól és a YouTube videómegosztó használatától is. Ezt külön ellenőrzi a rendőrség. Megszegésük esetén rendbírságot kaphat, de súlyosabb esetben akár újra elrendelhetik a letartóztatását is – írja a Blikk.

P. Imrét radikális körökben sokan futóbolondnak tartották. Az általa alapított PI-kör vezetőjeként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az ország háborúban áll, és azt hangoztatta, hogy a Fideszt és az összes többi pártot a cionisták irányítják.

Mint azt megírtuk, a szervezet „halállistáján” számos politikus és közéleti szereplő szerepelt, például Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Müller Cecília is.

Rovatok