Index Vakbarát Hírportál

Katonai konvojokra figyelmeztetnek a közutakon

2022. március 2., szerda 22:33

A továbbiakban is lehet majd találkozni Magyarország közútjain katonai konvojokkal – tájékoztatott a Magyar Honvédség.

Mint írják, a Honvédség katonái humanitárius feladatokban segítenek a hazánkba menekülők fogadásában, elhelyezésében és a róluk történő gondoskodásban. Hozzáteszik: a katonai készenlét azt garantálja, hogy ne sodródjanak át fegyveres csoportok Magyarország területére.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy az orosz–ukrán háború miatt állandó, megerősített járőrszolgálatot adnak a magyar katonák a magyar–ukrán határ mentén, egyúttal több egységet is átcsoportosítottak a térségbe.

Ruszin-Szendi Romulusz parancsnok közlése szerint az ide települt egységek feladata a Belügyminisztérium erőinek segítése az esetleges humanitárius válság kezelésben, illetve a magyar emberek biztonságának szavatolása.

A Honvédség korábban azt is közölte, hogy a keleti országrészbe csoportosított erők sugárzó anyag jelenlétét is figyelik a térségben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New York-ban adott interjújában megerősítette: nincs szükség külföldi NATO-csapatokra Magyarországon, mivel a Magyar Honvédség kellően fel van készülve az ország megvédésére.

Az orosz–ukrán háború legfrissebb fejleményeiről percről percre beszámolunk, közvetítésünket itt találja.

Rovatok