Index Vakbarát Hírportál

Évekig a rendőrök között rejtőzött a pécsi bankrabló

2022. április 29., péntek 11:01

Egy pécsi bank kirablása miatt tartóztattak le egy rendőrt Baranya megyében. A szomszédok és az ismerősök értetlenül állnak a történtek előtt. Senki nem gondolta volna, hogy a férfi képes lenne ilyesmit elkövetni.

Az első bankrablást még 2019 novemberében követték el egy pécsi bankban, amikor egy férfi szájmaszkkal az arcán ment be az épületbe, és egy papírlapot rakott le az asztalra, amin az állt, hogy fegyver van nála, és pénzt követel.

Alig fél évvel később, 2020 májusában ismét kiraboltak egy pécsi bankot, a Komlói úton. A rabló ugyanúgy járt el, mint előtte: szájmaszkkal az arcán bement a külvárosban lévő takarékszövetkezeti fiókba, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követel.

A rendőrség később elfogta a rablót. Mint kiderült, az elkövető K. Igor, aki a rendőrség egyik munkatársa, de két rablásból csupán az egyiket ismerte el.

A rabló szomszédja a férfi elfogásával kapcsolatban elmondta, hogy már kora reggel megérkeztek a nyomozók, és hat órán keresztül ott is voltak.

Igornak három gyermeke is van, az ikrek másodikosok, a nagyobbik fia pedig hetedik osztályos. A párja az egyik energiaszolgáltatónál dolgozott, és tisztességesen nevelték őket. Látszólag semmire nem voltak rászorulva, érthetetlen számomra, hogy miért rabolta ki a takarékot

– mondta a Blikknek a rendőr szomszédja, aki szerint a férfi arca el volt maszkírozva

A lapnak megszólalt a férfi egykori osztálytársa is, aki szintén úgy beszélt róla, mint egy rendes, csendes és okos emberről, akiről soha nem képzelte volna, hogy ilyen bűncselekményt követ el.

Arról nem tudok, hogy anyagi gondjai lettek volna, talán hitelt vett fel a házra, de ez csak egy tipp. ­Biztosan nem nagyzolásra kellett neki. Nagyon kíváncsi vagyok, miért tévedt rossz útra

– mondta a rabló egykori osztálytársa.

Rovatok