Index Vakbarát Hírportál

Fontos határidőre figyelmeztetik a felsőoktatásba jelentkezőket

2022. július 4., hétfő 11:44

Az egyetemre, főiskolára készülő diákoknak még van lehetőségük a hiányzó dokumentumok pótlására, valamint az eddig megjelölt szakok módosítására. Ahogy az Oktatási Hivatal a ponthatárok kihirdetésének várható dátumát is megerősítette.

Legkésőbb július 7-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek, hogy pótolják hiányzó dokumentumaikat, illetve módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

A diákok a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat a www.felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontjából tudják feltölteni, és ugyanitt követhetik nyomon a jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumaik elbírálását is.

Amit az idei eljárásban viszont nem kell feltölteni:

(Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át.)

Az OH figyelmeztet, amennyiben a felvételiző a felsőoktatásba való jelentkezése után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

A személyes adatok változását szintén július 7-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában.

Kitértek arra is: az idén külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő: július 13.

A határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart.

A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 21-én hirdetik ki a felvi.hu honlapon.

Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-t is kapnak az eredményről.

A besorolási határozat, amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben, legkésőbb 2022. augusztus 5-ig az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.

(Borítókép: A Pont Ott Party résztvevői a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén Budapesten az ELTE Lágymányosi Campusán 2019. július 24-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok