Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd elárulta, mikor áll vissza a teljes rezsicsökkentés

2022. július 14., csütörtök 21:06

Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos a kormány által bevezetett energia-veszélyhelyzetről: a háború végeztével visszaáll a teljes rezsicsökkentés.

„Ha eljön a béke, akkor visszaáll a régi rend, ám azért nagyon sokat kell még tennünk. Nekem ez a határozott meggyőződésem. Egyben viszont biztos vagyok, hogy az árak egy pillanat alatt nem esnek vissza, de akkor már van lehetőségünk arra, hogy a béke tekintetében gondolkozzunk” –  nyilatkozta Németh Szilárd.

A kormánybiztos arról is beszélt, hogy a kormány keményen dolgozik valamiféle kompenzáción, amelyet az energia-veszélyhelyzet kihirdetése következtében lefaragott rezsicsökkentésért nyújtanak a magyar embereknek. 

A Fidesz mindig is a rezsicsökkentés pártján állt, és a rezsicsökkentéssel eddig is, és ezentúl is, meg fogjuk védeni a családokat. Van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak, és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (…) Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk

– mondta a Hír TV-nek.

A műsorvezető, Gerhard Máté kérdésére, hogy elképzelhetőnek tart-e valamilyen enyhítést vagy kompenzációt, Németh Szilárd azt felelte: ő maga dolgozik a problémán azokkal az emberekkel, akik összetartói ezeknek a társadalmi csoportoknak. 

Július 13-án hirdetett energia-veszélyhelyzetet a kormány. 

(Borítókép: Németh Szilárd. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok