Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz továbbra is kitart amellett, hogy a rezsicsökkentést csak Gyurcsányék akarják eltörölni

2022. július 14., csütörtök 17:49 | aznap frissítve

A rezsicsökkentés minden magyar családnak marad, „azt egyedül csak Gyurcsányék akarják eltörölni” – szögezte le a Fidesz csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kormánypárt a DK-s Varju László sajtótájékoztatóját kommentálta így, amelyen elhangzott: a Demokratikus Koalíció választ vár a kormánytól arra, hogy hány millió embernek nő majd a rezsije, és átlagosan hány tízezer forint lesz az emelkedés.

A Fidesz azt írta: „Gyurcsányék már megint hazudnak reggel, délben meg este.” A kormánypárt szerint

ha a baloldalon múlt volna, már rég beszántották volna a rezsicsökkentést és az öt-hatszoros háborús energiaárakat is simán már rászabadították volna a magyar emberekre.

Továbbra is minden család és minden nyugdíjas spórolni fog a rezsicsökkentéssel – tették hozzá. Közölték: az átlagfogyasztásig változatlanul az eddig csökkentett energiaárat kell fizetni, ez pedig havonta továbbra is 159 ezer, éves szinten 1,9 millió forint megtakarítást jelent a családoknak. 

Mint azt mi is megírtuk, energia-vészhelyzetet hirdetett a kormány, emiatt hozzányúlnak a rezsicsökkentéshez is. Az ellenzék szerint gyakorlatilag vége a rezsicsökkentésnek. Az elmúlt hónapokban már többször szó esett a rezsicsökkentés módosításáról. 

Rovatok